Asteroidul "ucigas al Pamantului" a intrat in atentia NASA. Cand ar putea lovi Terra? VIDEO

1 săptămână in urmă 35

Un asteroid denumit "99942 Apophis" a intrat in atentia Agentiei Spatiale americane NASA, ca un potential pericol pentru Pamant, iar presa mondiala l-a poreclit "ucigasul Terrei". Posibilul impact cu planeta noastra ar putea avea loc in anul 2068, conform Goldstone Deep Space, o statie radar din California.

Inca din anul 2004, o echipa de cercetatori din America a inceput sa studieze despre existenta asteroizilor care se pot ciocni cu Pamantul. Fara indoiala, de atunci telescoapele terestre si spatiale s-au perfectionat, precum si calitatea observatiilor, potrivit The Informant.

In urma cu peste un deceniu, astronomii au anuntat, dupa indelungi cercetari, ca asteroidul "99942 Apophis" ar putea sa se ciocneasca cu Terra in anul 2029. Apoi, estimarile specialistilor au dat o noua data posibila: 2036.

Ulterior, Goldstone Deep Space Communication din California, complexul radar din Statele Unite, a avansat, dupa indelungi calcule a traiectoriei corpului spatial, un alt an ca un posibil pericol pentru planeta noastra si anume 2068.

Cu toate astea si probabil cu scopul de a linisti populatia, NASA a comunicat pe 26 martie 2021 ca Pamantul este in siguranta de impactul unor asteroizi sau meteoriti, pentru o perioada de cel putin 100 de ani, de acum inainte, scrie Earth Sky.

Trebuie specificat faptul ca asteroidul "99942 Apophis" este de marime relativ mare, avand o largime de aproximativ 335 de metri. El ar putea trece, pe 13 aprilie 2029, la o distanta de circa 31.643 de kilometri fata de suprafata Pamantului.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă