Asociații de producători agricoli: Dacă Guvernul va introduce TVA zero la alimentele de bază, s-ar vedea o scădere nesemnificativă a prețului la raft. Au mai fost reduceri de TVA și în trecut și nu s-au văzut diferențe 

1 săptămână in urmă 12

Guvernul Ciucă discută introducerea unei cote TVA zero la alimentele de bază (de la 9% în acest moment), au declarat pentru Economedia.ro surse guvernamentale. În acest context, reprezentanții a mai multor asociații din România au declarat pentru Economedia că, în cazul în care Guvernul ar lua această măsură, s-ar vedea o scădere nesemnificativă a prețului la produsele la raft.

Sorin Minea, vicepreședintele Romalimenta, spune că prețurile ar putea rămâne aceleași, cu scăderi nesemnificative. Însă, înainte ca această măsură să fie adoptată, ar trebui foarte bine definite produsele alimentare care se încadrează în coșul de cumpărături de bază.

„În mod precis va însemna pâine, nu știu dacă și patiserie, va însemna carne, dar nu știu dacă și preparate din carne, va însemna lapte, dar nu știu dacă și brânzeturi. Este foarte greu să vă spun. Dacă această măsură se va aplica pentru pâine și produse de panificație, carne și procesate din carne, inclusiv pui și pește, lapte și produse lactate, atunci aceste produse își vor păstra prețurile în continuare pe piață, chiar dacă sunt majorările actuale pe curent și gaze. Nu va însemna o micșorare a prețului pe piață pe trendul actual. În general, prețul va rămâne aceleași, scăderi nesemnificative”, explică Sorin Minea, vicepreședintele Romalimenta, pentru Economedia.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă