Asociația Salvatorilor Voluntari, despre căutările copilului dispărut acum 9 zile din județul Arad: ”Am acoperit 100 de kilometri pătrați și n-am găsit nicio urmă”

1 lună in urmă 22


Dispariția lui Sebastian, copilul de doar 7 ani, din satul Vânători, județul Arad, a angrenat sute de polițiști, cadre MAI, dar și voluntari. Au trecut 9 zile de la apelul făcut de mama lui la 112, dar băiatul este de negăsit. IPJ Arad a informat că sunt continuate cercetările, în schimb, printr-un comunicat, citat de Special Arad, Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 a anunțat și-au încheiat participarea la căutări după ce au acoperit fără niciun rezultat o suprafață de 100 de kilometri pătrați.


”Nu au mai rămas zone neacoperite în care să putem efectua căutări”, a transmis asociația, într-un raport de activitate care a cuprins inclusiv ziua de 15 ianuarie.Voluntarii au utilizat mașini off-road și drone pentru a cerceta zonele mai greu accesibile și au asigurat suportul tehnic pentru echipa de grăniceri dotată cu sistem de supraveghere termică.


Potrivit raportului, suprafața ”periată” în jurul satului Vânători a fost de circa 100 de kilometri pătrați.


Claudia Iuga, purtătort de cuvânt al IPJ Arad, a precizat că sunt continuate căutările.


Sebastian Corbei, 7 ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă, 9 ianuarie, în jurul orei 16.30, la o stână de lângă localitatea Vânători. Acesta plecase de acasă sâmbătă dimineaţă, la joacă în sat.


Cea care a alertat autoritățile a fost mama copilului, îngrijorată că acesta nu s-a întors acasă de la joacă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă