Asistenta care a făcut dezvăluirile despre pacienții din Sibiu a lucrat doar o lună în spital. Manager: „A avut abateri şi există un referat formulat în acest sens”

4 săptămâni in urmă 1

Fosta asistentă medicală care a făcut dezvăluirile despre modul în care sunt tratații pacienții din secția de Terapie Intensivă din Sibiu a lucrat doar o lună în unitatea medicală și ar fi făcut abateri pentru care urma să fie cercetată disciplinar, a explicat  Florin Neag, managerul spitalului, pentru Agerpres.

„SCJU Sibiu consideră că sursa informaţiilor apărute în mass-media este o asistentă medicală care a fost angajată în cadrul SCJU Sibiu la începutul anului 2021, pentru o perioadă de aproximativ o lună de zile. Menţionăm că angajarea acesteia a avut loc în perioada mandatului conducerii anterioare a SCJU Sibiu. (…) Persoana în discuţie a lucrat aproximativ o lună în serviciul ATI – modular. Nu există plângeri formulate de persoana în discuţie către asistenta şefă ATI, medicul şef ATI sau altă persoană din conducerea SCJU Sibiu.”, a explicat Florin Neag, managerul spitalului, pentru Agerpres.

Managerul unității medicale a mai precizat că aceasta a avut și mai multe abateri în timpul în care a lucrat la Spitalul din Sibiu.

„Da, persoana a avut abateri şi există un referat formulat în acest sens de către asistentul coordonator al modulului ATI-COVID unde asistenta respectivă îşi desfăşura activitatea. Abaterile reclamate sunt nerespectarea confidenţialităţii datelor medicale şi a datelor cu caracter personal, prin fotografierea pacienţilor, aparaturii şi a documentelor medicale, precum şi o atitudine necorespunzătoare faţă de colegi şi pacienţi. În urma referatului, urma procedura de iniţiere a cercetării disciplinare a angajatei. Aceasta nu a mai avut loc întrucât relaţiile de muncă dintre aceasta şi spital au încetat, la iniţiativa angajatei”, a mai transmis Florin Neag.

De asemenea acesta a mai spus că asistenta a fost angajată pe baza unui interviu, în perioada în care manager a fost medicul infecţionist colonel Constantin Vlase.

Un cadru medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu a dezvăluit zilele trecute că pacienții cu COVID ar fi fost sedați și legați de paturi în secția ATI a unității medicale. În urma mărturisirilor au fost deschise mai multe anchete la niveul spitalului. De asemenea, procurorii au deschis un dosar penal.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă