Asasinul lui Bobby Kennedy ar putea fi eliberat / Palestinianul Sirhan Sirhan l-a împușcat pe senatorul american în 1968

1 lună in urmă 57

Sirhan Sirhan, un palestinian acum în vârstă de 77 de ani, ar putea ieși din închisoare dacă o comisie de eliberare condiționară din California va stabili vineri că cei 53 de ani în care a stat închis sunt suficienți pentru fapta sa, anunță Corriere della Sera.

Spre deosebire de primele 15 ori când a fost audiat de o comisie de eliberare, de data aceasta niciun procuror nu se opune eliberării lui Shiran.

Sirhan a fost arestat la la 5 iunie 1968, în Los Angeles, la câteva minute după ce a tras asupra lui Kennedy. A fost condamnat pentru crimă de gradul I și condamnat la moarte pentru uciderea unui senator american, iar pedeapsa i-a fost apoi comutată la închisoare pe viață cu posibilitatea eliberării condiționate.

Sursa foto: Facebook / rfkhumanrights.org

George Gascón, nou-ales procuror al districtului județean Los Angeles, a declarat pentru The Washington Post cu puțin timp înainte de începerea mandatului său, în decembrie, că va crea o comisie de revizuire a condamnărilor în cazul a 20.000 de deținuți pentru o posibilă resentimentare, analizând atât corectitudinea pedepselor lungi, cât și economiile de costuri. În cazul lui Sirhan, comisia lui Gascón a anunțat că va adopta o poziție neutră. Procurorii au anunțat că nu vor participa la ședința de eliberare condiționată, așa cum au procedat până acum, dar nici nu vor trimite o scrisoare în sprijinul eliberării condiționate a lui Sirhan.

Soții Bobby și Ethel Kennedy, aveau nouă copii, iar familia nu a depus nicio scrisoare prin care să ia o poziție cu privire la condiționarea condiționată a lui Sirhan și nu a cerut să vorbească la ședința de vineri.

În 2018, Robert F. Kennedy Jr., unul din fii senatorului asasinat, a declarat pentru The Post că nu Sirhan a comis asasinatul, considerând că a existat o a doua persoană care a tras în tatăl său. El chiar s-a întâlnit cu Sirhan în închisoare pentru a-i spune acest lucru. În plus, Kennedy a declarat săptămâna aceasta că sprijină cererea de eliberare condiționată a lui Sirhan.

Sursa foto: Facebook / rfkhumanrights.org

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă