Asaltul asupra Capitoliului: Polițist din legislativul SUA, a cincea victimă a violențelor de miercuri / Peste 6.000 de membri ai Gărzii Naționale, desfășurați în Washington

1 lună in urmă 48

Brian Sicknick, polițist în cadrul forțelor de ordine ale Capitoliului american, a murit din cauza rănilor provocate atunci când suporterii președintelui Donald Trump au asaltat clădirea legislativului SUA, ceea ce ridică la 5 numărul deceselor în urma acestor incidente, transmite Reuters.

Cele mai importante informații din SUA de după asaltul asupra Capitoliului, LIVETEXT:

--------------------

”Polițistul Sicknick (…) a fost rănit în timpul confruntărilor fizice cu protestatarii”, a spus poliția într-un comunicat de presă. Acesta a murit joi, la spital, unde fusese dus după ce își pierduse cunoștința la întoarcerea la sediul diviziei sale”, potrivit sursei citate.

Acesta era în cadrul Poliției Capitoliului din 2008. Moartea sa va fi anchetată de divizia criminalistică a poliției metropolitane.

Trump, care inițial și-a lăudat suporterii, ulterior a condamnat violențele, spunând că insurgenții au profanat inima democrației americane și trebuie să răspundă pentru faptele lor.

O protestatară a fost împușcată mortală de forțele de ordine, iar alți trei oameni au murit în urma rănilor suferite miercuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă