Asaltat de apeluri din partea pacienților COVID, SMURD București a cerut ajutorul echipajelor din țară

1 lună in urmă 2

De aproape 10 zile, SMURD-ul București-Ilfov primește mii de solicitări zilnic privind cazuri de COVID-19, potrivit Europa FM. Drept urmare, echipaje din 10 județe vin miercuri la București pentru ca de joi să ajute pompierii din regiunea București-Ilfov inclusiv la transportarea medicilor de la DSP către persoanele care trebuie testate pentru coronavirus.

Asaltat din nou de apeluri din partea pacienților COVID cu simptome grave, SMURD București Ilfov a cerut ajutorul colegilor din țară.

În Regiunea București Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță pentru consultații, testări și simptome grave de COVID, aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând la aproximativ 2.300, conform Europa FM.

ISU București: „Ieri au fost 100 de decontaminări. Trendul este crescător”

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, spune că 5 echipaje din 5 inspectorate județene acționează deja în sprijinul celor din București și că vor mai sosi încă 10 echipaje, în contextul în care numărul de decontaminări zilnice este în creștere.

„Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat”, a afirmat Daniel Vasile la Europa FM.

Acesta a mai precizat că în ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, „care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări”.

”Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător”, a adăugat purtătorul de cuvânt ISU-B-IF.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă