Asalt asupra Capitoliului: 6.200 de membri ai Garzii Nationale, desfasurati pentru 30 de zile in Washington DC

1 lună in urmă 1

Mii de membri ai Garzii Nationale vor fi desfasurati la Washington DC, pentru urmatoarele 30 de zile, perioada care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden, dupa ce sute de manifestanti pro-Trump au reusit sa patrunda miercuri in sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din 3 noiembrie, transmite dpa.

Aproximativ 6.200 de militari din unitati ale Garzii Nationale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York si New Jersey vor fi desfasurati in capitala federala a SUA pentru a asigura paza Capitoliului. Cei mai multi dintre acestia vor sosi pana duminica.

Peste 741 de membri ai Garzii Nationale patruleaza deja in Washington DC, in a carui zona centrala au fost create 30 de puncte de control.

In urmatoarele 30 de azile, militarii vor lucra prin rotatie, cate 850 pe o tura de 12 ore, sub un comandament la nivel federal.

Reprezentantii Pentagonului au fost criticati joi de congresmeni pentru faptul ca a durat cateva ore pana sa suplimenteze efectivele Garzii Nationale desfasurate in Washington DC.

CITESTE SI:

Mark Zuckerberg anunta ca accesul lui Donald Trump la Facebook si Instagram va ramane blocat pe termen nelimitat


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă