Așa funcționează ofsaidul „semi-automat”: 10-12 camere care detectează 29 de puncte ale corpului jucătorului, de 50 de ori pe secundă!

2 săptămâni in urmă 18

Articol de - Publicat miercuri, 29 decembrie 2021, 13:37 / Actualizat miercuri, 29 decembrie 2021 13:37

Pierluigi Collina a explicat în Gazzetta dello Sport inovația tehnologică testată cu rezultate satisfăcătoare la FIFA Arab Cup și care s-ar putea aplica la Mondialul 2022 din Qatar.

Ținta forului mondial e upgradarea VAR-ului la acest capitol, adică perfecționarea unui sistem semi-automat al analizării situațiilor afară din joc și implementarea lui în competiții de anvergură. „Experimentăm noi variante pentru a obține răspunsuri rapide. În Cupa Arabă, testele au mers chiar foarte bine. Suntem optimişti că sistemul poate fi folosit la proxima Cupă Mondială".

Ce înseamnă biohacking, metoda high-tech prin care își prelungesc carierele Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski » „Voi știți ce înseamnă somn polifazic?!”

BIOHACKING

Ce înseamnă biohacking, metoda high-tech prin care își prelungesc carierele Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski » „Voi știți ce înseamnă somn polifazic?!”

Ofsaidul „semi-automat”: 10-12 camere care detectează 29 de puncte ale corpului jucătorului, de 50 de ori pe secundă!

Concret, pe marginea terenului există între 10 și 12 camere ce detectează 29 de puncte ale corpului jucătorului, de 50 de ori pe secundă. 

Software-ul analizează datele în timp real, calculând perfect momentul pasării și poziția jucătorilor. Nu numai atât, dar face și inserează grile pentru a evidenția ofsaidul, apoi trimite automat la VAR răspunsul pentru arbitru în situațiile care sunt la limită sau lasă loc îndoielilor. „Cu siguranță că timpii de reacție vor fi mult mai rapizi decât în prezent", a explicat fostul mare central, în vârstă de 61 de ani.

Collina spune că arbitrii trebuie să fie „și mai buni”

Collina a pus accentul însă și pe ceea ce trebuie să facă arbitrii în teren: „Trebuie să fie mai buni, mai atenți, asistentul video să acționeze mai rapid. Dar e nevoie să facă totul ca să nu apeleze la tehnologie. Calitatea arbitrajului și pregătirea să fie pe primul plan, iar suportul automatizat să fie doar o plasă de salvare".

Citește și: 

Fatih Terim, furios pe Cicâldău: „Dacă nu poți să marchezi nici dintr-un metru, asta e incompetență"

Mbappe vrea „capul” lui Real Madrid: „Sunt gata s-o elimin din Champions League”

Playtech: Prinsă în pădure cu AMANTUL! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă