Așa ceva se întâmplă o dată în viață! Senzaționala poveste a transferului pe care FC Barcelona i-a cerut lui Giovanni Becali să-l negocieze de la Bayern Munchen | EXCLUSIV

2 luni in urmă 1

ProSport vă prezintă o poveste fabuloasă în care a fost implicat Giovanni Becali și al cărei subiect a fost transferul unui uriaș fotbalist, străin, de la Bayern Munchen la FC Barcelona!

Cel mai puternic impresar român al tuturor timpurilor a dat lovitura în ultimele luni și a intermediat, prin firma a cărei imagine este, trecerile lui Valentin Mihăilă și Dennis Man la Parma, care au adus peste 20 de milioane de euro în Liga 1.

Trecutul, însă, a fost și mai glorios. Iar episodul pe care îl prezentăm arată conexiunea cu fotbalul de top pe care Giovanni Becali a avut-o întotdeauna, dar și încrederea unui jucător față de agentul care i-a clădit o carieră și pe care nu a vrut să îl „trădeze”.

Povestea fabuloasă a transferului lui Mehmet Scholl: Johan Cruyff i-a cerut lui Giovanni Becali să îl aducă de la Bayern Munchen la FC Barcelona!

Începutul acestui an a fost marcat de războiul declanșat între Anamaria Prodan, pe de o parte, și familia Becali, frații Victor și Giovanni și vărul lor, Gigi, pe de altă parte. Orgoliile s-au încins la maximum după ce transferul record din fotbalul românesc, trecerea lui Dennis Man de la FCSB la Parma pentru 13 milioane de euro, a fost intermediat de firma lui Dragoș Sârbu, creație în totalitate a fraților Becali.

Au urmat cuvinte grele pe care Anamaria Prodan le-a rostit la adresa foștilor impresari, care acum sunt consilieri în materie de mercato la societatea amintită anterior, dar mai ales la adresa lui Gigi Becali.

Conflictul a degenerat, după ce patronul FCSB a decis ca toți fotbaliștii impresariați de Anamaria Prodan, altădată agentul de casă al roș-albaștrilor, să rupă contractele cu aceasta. Într-un exces de furie, Prodanca a aruncat cuvinte grele împotriva miliardarului din Pipera, pe care nu demult îl lăuda pentru ajutorul pe care i l-a dat când a avut COVID, având grijă de ea ca „de copilul lui”.

În acest tablou al intrigilor, demn de un pictor italian al secolului 15, a ieșit la suprafață o „capodoperă” din culisele transferurilor de senzație care s-au negociat în secret, dar care nu s-au realizat.

Conform surselor ProSport autorizate, la mijlocul anilor ’90, Giovanni Becali a fost mandat, în spatele scenei, să încerce transferul lui Mehmet Scholl, celebrul mijlocaș german, de la Bayern Munchen la FC Barcelona. Omul care i-a cerut românului să facă tot posibilul ca fabulosul „creier” al nemților să ajungă pe Nou Camp a fost nimeni altul decât Johan Cruyff.

(foto: Giovanni Becali cu Gică Hagi în timpul negocierilor cu FC Barcelona)

„I-a spus că îl vrea Cruyff și că el îl poate face să semneze cu FC Barcelona! L-a trimis la impresarul pe care îl avea și apoi nu s-a mai realizat transferul”

 Acum aproape trei decenii, Giovanni Becali avea aura intangibilă a unui impresar de care președinții și patronii de cluburi se temeau. Era o combinație între stilul sofisticat, al lui Jorge Mendes, și cel aspru dat de școala vieții, al lui Mino Raiola.

Giovanni Becali negociase transferul lui Gică Hagi la FC Barcelona și îl scosese din minți pe Joan Gaspart, președintele catalanilor. Cel mai influent român din fotbalul acelor vremuri avea un prieten în persoana lui Johan Cruyff, cel care a schimbat destinul clubului blaugrana.

(foto: Giovanni cu Joan Gaspart după ce au bătut palma pentru transferul lui Gică Hagi)

Cruyff, care se știa foarte bine cu Giovanni, l-a sunat și i-a spus că vrea să facă un transfer pentru el. I-a cerut să îl aducă pe Mehmet Scholl de la Bayern Munchen la FC Barcelona. Acesta avea 24 – 25 de ani și era într-o perioadă de grație, era sclipitor, iar Cruyff îl vedea ideal pentru conceptul său de joc.

Giovanni, pentru care nu exista nimic imposibil, a acceptat pe loc provocarea. Totul trebuia să se facă în cel mai mare secret. A făcut ce a făcut și a ajuns să vorbească direct cu Scholl.

I-a spus că îl vrea Cruyff și că îl poate face să semneze cu FC Barcelona. Spre surprinderea tuturor, Scholl i-a zis că are deja un impresar, care îl ajutase în carieră până atunci. L-a trimis pe Giovanni să negocieze cu agentul lui și apoi nu s-a mai realizat transferul”, dezvăluie sursele ProSport.

(foto: Joan Gaspart și Giovanni Becali în El Mundo Deportivo)

Mehmet Scholl avea să rămână la Bayern Munchen până în 2007, de unde s-a și retras din fotbal, după 15 ani petrecuți la gigantul bavarez. Acum aproape trei decenii, interesele erau cel puțin la fel de mari, dar fotbaliștii aveau mai multă încredere în agenții lor.

Decizia lui Dennis Man de a merge alături de firma lui Dragoș Sârbu, sub brandul fraților Becali, este dovada că fie abilitatea lui Giovanni de a-i proiecta un viitor luminos a fost mai puternică, fie strategia de a avea încredere oarbă într-un fotbalist totuși necopt, adoptată de Anamaria Prodan, a fost defectuoasă. Sau poate amândouă la un loc.

Suntem în 2021, iar Dennis Man a prins transferul vieții. Cum oare ar fi fost cariera lui Mehmet Scholl dacă se transfera de la Bayern Munchen la FC Barcelona? O întrebare pe care cu siguranță că și Giovanni Becali și-o pune încă.

 

The post Așa ceva se întâmplă o dată în viață! Senzaționala poveste a transferului pe care FC Barcelona i-a cerut lui Giovanni Becali să-l negocieze de la Bayern Munchen | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă