Asa arata drona militara care ar putea fi fabricata in Romania. O companie de tehnica de aparare din Israel propune MApN un Hermes 450

1 lună in urmă 19

O companie care se ocupa cu programe de aparare din Israel propune Armatei Romane o drona militara Hermes 450. Deja in Romania, la Bacau, sunt produse piese componente pentru acest tip de drona, insa compania israeliana vrea sa mute intreaga productie in tara si sa implice si alte companii precum IAR, Romaero sau Avioane Craiova daca MApN ar alege un astfel de contract.

La Magurele, la compania Simultec, unde a fost expusa drona si prezentata si oficialilor, ar putea fi produse si simulatoarele pentru dronele romanesti, conform Hotnews.ro.

Compania israeliana Elbit a adus in Romania drona tactica de clasa a II-a Hermes 450 pe care o propune Armatei Romane. MApN are in plan o achizitie de circa 277 de milioane de dolari pentru 7 sisteme tactic-operative de drone, plus un pachet de suport logistic initial.

Noi reguli pentru folosirea dronelor, intrate in vigoare la 1 ianuarie 2021. Cum pot fi folosite dronele mici, pentru hobby

Specificatii tehnice Hermes 450

Greutate: 550 kg
Lungime: 6,1 m
Anvergura: 10,5 m
Incarcatura maxima: 180 kg

Autonomie: 17 ore
Raza de actiune: 200 km
Viteza maxima: 176 km/h
Viteza de croaziera: 130 km/h
Plafon: 5.500 metri
Motor: UAV Engines Limited R802/902 (W) Wankel engine - 39 kW (52 hp)

Un avion F-15 Eagle al Arabiei Saudite a doborat o drona kamikaze lansata de rebelii Houthi VIDEO

Hermes 450 al celor de la Elbit nu este singura drona intrata in cursa pentru contractul Armatei.

Thales propune Romaniei drona tactica Watchkeeper X, dezvoltata din drona Hermes 450 al israelienilor de la Elbit conform specificatiilor armatei britanice.

Reprezentantii Thales au explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro ce specificatii-cheie are Watchkeeper X fata de competitori si cum ar putea arata cooperarea industriala astfel incat drona sa fie produsa in tara.

Citeste si:

VIDEO Rusia incearca sa recupereze terenul pierdut. Drona de atac Altius va incepe testarea armamentelor dirijate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă