"Aș fi fost pe podium, finala era alta!" Declarațiile Larisei Iordache, la revenirea în țară. Cum a cântărit decizia retragerii

2 luni in urmă 30

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Larisa Iordache, convinsă că ar fi luat o medalie în finala la bârnă

Vineri, cu ocazia reîntoarcerii în țară, gimnasta a declarat că ar fi putut încheia pe podium concursul, după ce a văzut evoluția adversarelor.

"Cu siguranţă finala ar fi fost alta. Pentru că având adversare pe măsură, e clar că atunci concentrarea era alta, şi la mine şi la ele. Văzând finala, aş fi fost pe podium dacă mi-aş fi făcut integralul excepţional, aşa cum ştiu eu. Măcar puţin mai bine decât în calificări. Şi cu siguranţă acum aveam o medalie de gât, eram super fericită. Dar cu toate astea, sunt mândră de mine că am luat deciziile pe propria răspundere. Sunt destul de matură încât să încerc să gândesc cu mintea mea pentru a putea trece peste cât mai repede", a mărturisit Larisa Iordache.

Larisa Iordache a povestit cum a luat decizia de a se retrage din finala de la bârnă

Larisa Iordache a fost nevoită să se retragă din finala la bârnă, din cauza durerilor insuportabile. Sportiva a declarat că a luat această decizie din dorința de a nu risca o accidentare mult mai gravă.

"Decizia de a renunţa la finală a fost foarte grea. A fost bulversant, în primul rând pentru că îmi doream atât de mult. Am sperat până în ultimul moment, am încercat, dar nu am putut din cauza durerii. Din câte am înţeles este destul de avansată problema la gleznă. Dar asta este, încercăm să remediem. Sunt bine momentan, sunt fericită că sunt acasă. Atunci când o să mă aşez pe canapeaua mea acasă, voi fi bine.

Dezamăgirea încă există, însă nu sunt supărată nici măcar o secundă pentru că am tras de mine. Din păcate, nu mi-am fructificat şansa pe care mi-o doream atât de mult. Mi-am dorit foarte tare să fiu pe podiumul olimpic! Dar nu poţi să trăieşti cu un "dacă" sau un "dar". Nu pot şti niciodată cât de bine aş fi putut face, pentru că durerea exista. Aş fi riscat o accidentare mult mai mare. Aşa că prefer să fiu sănătoasă pentru a-mi fructifica momentele din viaţa mea de zi cu zi, cât şi în cariera mea de gimnastă", a adăugat sportiva.

Etichete: jocurile olimpice , gimnastica , larisa iordache , olimpiadă
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă