Aryna Sabalenka și-a terminat „gloanțele” în meciul cu Simona Halep! Ashleigh Barty a învins-o pe bielorusă în finala de la Stuttgart

2 săptămâni in urmă 25

Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA) a învins-o în finala de la Stuttgart pe Aryna Sabalenka (Belarus, 7 WTA), câștigând al treilea titlu din acest sezon și al 11-lea al carierei. 

Aryna Sabalenka a jucat excelent sâmbătă, cu Simona Halep (România, 3 WTA), într-o finală dominată copios de bielorusă! Sabalenka nu i-a putut face față și liderului WTA Ashleigh Barty, australianca impunându-se cu scorul de 3-6, 6-0, 6-3.

Ashleigh Barty a cucerit titlul de la Stuttgart, dar și un premiu fabulos! Pe lângă cecul în valoare de 55.300 de euro, Ashleigh va pleca acasă cu bolidul Porsche pus la bătaie de sponsorul principal al turneului! Aryna Sabalenka va fi recompensată cu 41.141 de euro.

Aryna Sabalenka a făcut o demonstrație de forță în fața Simonei Halep, dar bielorusa a pierdut cu Ashleigh Barty în finala de la Stuttgart

Finala turneului WTA 500 de la Stuttgart, disputată duminică, a durat o oră și 46 de minute! Aryna Sabalenka a început meciul în forță, la fel cum a făcut-o și în semifinala cu Simona Halep, câștigând clar primul set.

În următoarele două, însă, Ashleigh Barty i-a fost net superioară bielorusei, inclusiv din punct de vedere fizic. Barty a servit 5 ași și a comis 4 duble greșeli, în timp ce Sabalenka a reușit 3 ași, făcând 6 duble greșeli.

Titlul de la Stuttgart este abia al doilea pe zgură din cariera lui Ashleigh Barty

Ashleigh Barty s-a impus cu scorul de 3-6, 6-0, 6-3, iar sportiva de la „Antipozi” demonstrează încă o dată că își merită locul în fotoliul de lider WTA! Ashleigh a ajuns la 9.655 de puncte, fiind urmată de Naomi Osaka (Japonia, 2 WTA), cu 7.800 de puncte, și de Simona Halep (România, 3 WTA), cu 7.050 de puncte în visterie.

Interesant este că trofeul de la Stuttgart este abia al doilea câștigat de australiancă pe zgură în întreaga carieră! Ea a mai triumfat și la Roland Garros 2019, atunci când a învins-o pe Marketa Vondrousova cu 6-1, 6-3 în ultimul act.

The post Aryna Sabalenka și-a terminat „gloanțele” în meciul cu Simona Halep! Ashleigh Barty a învins-o pe bielorusă în finala de la Stuttgart appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă