Artistul roman Adrian Ghenie a vandut doua lucrari cu 6 milioane de euro

3 săptămâni in urmă 16

Doua lucrari realizate de artistul roman Adrian Ghenie - "Self-Portrait in 1945" si "The Trip" - au fost adjudecate luni, la Sotheby's Hong Kong pentru suma totala de 6,20 de milioane de euro, potrivit site-ului casei de licitatie.

"Self-Portrait in 1945" este un ulei pe panza semnat si datat 2015 si provine din Nicodim Gallery, Los Angeles. Lucrarea a fost cumparata in final cu 1,15 milioane de euro.

"The Trip", tot ulei pe panza, este semnat si datat 2016 si privine dintr-o colectie privata. Panza a fost adjudecata la 5,14 milioane de euro.

Lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh", semnata de artistul roman Adrian Ghenie, a fost vanduta in 2016 cu 2,6 milioane de dolari, la o licitatie organizata de casa Sotheby's la New York. Lucrarea a fost achizitionata de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa.

Pictura "Nickelodeon", realizata de Adrian Ghenie in 2008 - reprezentand opt siluete estompate purtand paltoane ample - a fost lotul principal la o licitatie organizata de casa Christie's la Londra si s-a vandut cu 9 milioane de dolari.

In multe din lucrarile sale, Ghenie a prezentat personalitati istorice, intre care Adolf Hitler, Josef Mengele, dar si Charles Darwin.

Nascut in Baia Mare, in 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca in 2001. Dupa ce a incercat sa traiasca din arta in Viena si Sicilia, s-a intors in Cluj-Napoca si a infiintat galeria Plan B, alaturi de Mihai Popin, in 2005.

Crescand in Romania, in timpul regimului opresiv al lui Nicolae Ceausescu, Adrian Ghenie abordeaza in lucrarile sale capitole din istoria europeana din secolul al XX-lea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă