Arsenal Londra a „spart” 200 de milioane de euro în 7 ani pentru transferurile unor fundași!

2 luni in urmă 19

Aducerea lui Ben White pentru suma de 55 de milioane de euro ar putea pune capăt unei perioade de șapte ani, în care Arsenal a încercat cu disperare să își consolideze defensiva.

Cu toate acestea, rezultatele au întârziat să apară și nota de plată a „tunarilor” a ajuns la 200 de milioane de euro.

Arsenal Londra a confirmat oficial transferul de 55 de milioane al starului Ben White de la Brighton

Fundașul central Ben White, în vârstă de 23 de ani, a fost transferat de antrenorul Mikel Arteta pentru a consolida apărarea „tunarilor” în vederea noului sezon de Premier League, în care vrea să atace o poziție de cupă europeană.

White a avut un sezon de debut excelent în Premier League pentru Brighton în campania trecută, ceea ce i-a adus o convocare binemeritată în lotul Angliei pentru EURO 2020.

Zona centrală a defensivei a fost o durere de cap pentru Arsenal de-a lungul anilor și „tunarii” au cheltuit sume uriașe de bani în încercarea de a remedia sitația.

Transferul lui White pentru suma de 55 de milioane de euro a dus totalul cheltuielilor pentru aducerea de fundași centrali la uimitoarea sumă de 200 de milioane de euro în ultimii șapte ani.

Pentru această sumă exorbitantă, nu mai puțin de 11 fundași, inclusiv White, au intrat pe porțile arenei Emirates pentru a încerca să consolideze linia defensivă a celor de la Arsenal.

Achizițiile au fost eșecuri răsunătoare!

Shkodran Mustafi a fost transferat pentru aproximativ 40 de milioane de euro de la Valencia în 2014, în timp ce brazilianul David Luiz a fost adus pentru „doar” 10 milioane de euro de la rivala Chelsea din Premier League.

Ambii au petrecut câteva sezoane la clubul de pe Emirates, dar nici unul nu a convins pe deplin în centrul defensivei.

Același lucru s-ar putea spune și despre elenul Sokratis Papastathopoulos, care a sosit pentru o sumă de 20 de milioane de euro de la Borussia Dortmund, în 2018.

Internaționalul grec și-a reziliat contractul mai devreme, de comun acord, după o serie de evoluții neinspirate la echipa din Londra.

Gabriel Paulista, semnat pentru o sumă de peste 10 milioane de euro în 2015, nu se mai află la Arsenal.

Vara trecută, „tunarii” au semnat doi fundași centrali noi.

Este vorba despre Gabriel Magalhaes, care a sosit de la Lille într-un acord de 30 de milioane de euro, în timp ce împrumutul lui Pablo Mari a fost transformat într-o mutare permanentă pentru 15 miulioane de euro.

În 2019, Arsenal a împrumutat o cheltuit o sumă uriașă de 30 de milioane de euro pe pentru aducerea fundașului central de doar 18 ani William Saliba.

The post Arsenal Londra a „spart” 200 de milioane de euro în 7 ani pentru transferurile unor fundași! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă