Armuriera filmului Rust spune că nu știe cum au ajuns gloanțele reale pe platoul unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

1 lună in urmă 15

Armuriera westernului „Rust”, pe platoul de filmare al căruia directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal de către actorul Alec Baldwin, nu știe cum au ajuns pe platou gloanțele reale, potrivit unei declarații publicate de avocații ei, relatează CNN.

Hannah Gutierrez a transmis declarația ca răspuns la „neadevărurile care au fost spuse în pre”, se arată în comunicatul avocaților Jason Bowles and Robert Gorence.

Siguranța este prioritatea numărul unu a lui Hannah pe platoul de filmare. Acest platou nu ar fi fost niciodată compromis dacă nu ar fi fost introdusă muniție reală. Hannah nu știe de unde provin cartușele reale”, se arată în declarație.

Doi membri ai echipei de filmare a lungmetrajului lui Nicolas Cage „The Old Way”, despre care Gutierrez a spus într-un podcast a fost prima ei experiență ca armurier șef, au declarat pentru CNN că au considerat-o nesăbuită.

Dar la „Rust”, armele au fost închise sub cheie în fiecare seară și la ora prânzului, iar Gutierrez nu are idee cum a ajuns platoul de filmare glonțul real cu care a fost ucisă Halyna Hutchins și cu care a fost rănit regizorul Joel Souza, spun avocații lui Gutierrez.

„Hannah și recuziterul au avut controlul asupra armelor. Ea nu au văzut niciodată pe nimeni trăgând cu gloanțe reale și nici nu ar fi permis acest lucru”, se mai arată în declarație, potrivit NBC.

Ancheta asupra incidentului tragic este amplă și complexă, a spus procurorul districtual al comitatului Santa Fe, Mary Carmack-Altwies. Nicio informație despre persoane care să fi tras cu muniție reală nu a fost confirmată. Nimeni nu a fost pus sub acuzare în acest caz.

„Nu știm cum au ajuns acele gloanțe reale acolo. Și cred că asta va fi probabil cheia pentru a stabili dacă vor fi inculpări în acest caz”, a adăugat ea.

Avocații lui Gutierrez dau vina pe producători pentru problemele de siguranță, spunând că Gutierrez a fost angajată pentru a două joburi în același timp și nu se putea concentra strict pe îndatoririle ei de armurier.

A luptat pentru antrenamente, pentru mai mult timp pentru întreținerea armelor și mai mult timp pentru a pregăti scenele cu focuri de armă, dar nu a avut câștig de cauză în fața producătorilor și a departamentul ei”, se arată în declarație.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă