Armenia şi Azerbaijan au ajuns la un acord de încetare a focului după intervenţia Rusiei. Mai mulţi morţi la graniţă şi 12 soldaţi armeni, daţi dispăruţi

2 săptămâni in urmă 23

Armenia şi Azerbaijan au ajuns la un acord de încetare a focului după o serie de ciocniri violente între armatele celor două ţări. Armistiţiul a fost intermediat de Rusia.

Armenia şi Azerbaijan au ajuns la un acord de încetare a focului după intervenţia Rusiei. Mai mulţi morţi la graniţă şi 12 soldaţi armeni, daţi dispăruţi

12 soldaţi armeni, luaţi prizonieri

Profimedia

Armenia a ajuns la un acord de încetare a focului după ce a cerut ajutorul Moscovei în această privinţă. În cursul zilei de ieri, 16 noiembrie, au existat o serie de ciocniri între soldaţii celor două ţări, de-a lungul graniţei. "Sub supravegherea părţii ruse s-a ajuns la un acord de încetare a focului la graniţa de est. Situaţia s-a stabilizat relativ", a anunţat Ministerul Apărării din Armenia prin comunicat remis Radio Europa Liberă. Autorităţile armene au anunţat că cel puţin un militar a fost ucis în urma luptelor de la graniţă, ceea ce ridică numărul deceselor din armata armeană la 15.

12 soldaţi armeni, luaţi prizonieri

Disputa dintre cele două ţări durează de aproximativ un an, perioadă în care au fost şi momente de relativă acalmie. Războiul se dă asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabakh. De partea cealaltă, Ministerul Apărării din Azerbaijan a declarat că forţele sale au împiedicat "provocări pe scară largă" din parte armatei armene, mai ales în districtele Kalbacar şi Lachin, situate pe graniţă. Potrivit autorităţilor din Azerbaijan, doi dintre militari azeri au fost răniţi atunci când unităţile armene au folosit artileria în conflictul de la graniţă. Armenii spun că nu au făcut altceva decât să se apere după ce azerii au atacat graniţa folosind vehicule blindate şi artelerie grea.

De asemenea, Ministerul Apărării din Armenia susţine că 12 soldaţi armeni au fost luaţi prizoneri de forţele azere, iar situaţia lor a rămas necunoscută chiar şi după ce a fost semnat acordul de încetare a focului. Armistiţiul a fost anunţat oficial la scurt timp după ce Kremlinul a anunţat, fără a oferi prea multe detalii, că preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul armean Nikol Pashinian au avut o convorbire telefonică în ziua de 16 noiembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă