Armata israeliană a doborât o dronă a mişcării şiite Hezbollah provenind din Liban

2 luni in urmă 21

O dronă a mişcării şiite Hezbollah provenind din Libanul ar fi fost doborâtă de Israel, transmite AFP. Anunţul intervine la câteva zile după tensionarea situaţiei la frontiera dintre Israel şi Liban.

”Armata israeliană a doborât miercuri o dronă aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah care penetrase teritoriul israelian, pornind din Liban”, potrivit comunicatului citat. ”Armata israeliană va continua să acţioneze în scopul împiedicării oricărei încălcări a suveranităţii sale”, adaugă acelaşi comunicat.

Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Libanului vinerea trecută ca ripostă la tiruri de rachete revendicate de Hezbollah, la două zile după un schimb de tiruri similar.

În 2006, ultima confruntare de amploare între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în rândul părţii libaneze, în majoritate civili, şi 160 de morţi în rândul părţii israeliene, cea mai mare parte militari.

După diferite conflicte, Israelul şi Libanul sunt tehnic în stare de război şi Forţa interimară a ONU (UNIFIL) este desfăşurată în sudul teritoriului libanez ca forţă-tampon între cele două ţări, relateaza Agerpres.

Sursa foto: Twitter/ Israel Defence Forces

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă