Armă controversată făcută de o firmă cu legături în România: Un computer decide cine MOARE și cine trăiește

2 săptămâni in urmă 37

Armă controversată făcută de o firmă cu legături în România Armă controversată făcută de o firmă cu legături în România

O armă extrem de performantă dă fiori reci autorităților din toată lumea. Noua tehnologie folosește inteligența artificială care detectează distanțele, face corecțiile balistice și poate să distingă între camarazi și dușmani. În luptele urbane, în care sunt mulți civili, poate să distinga atacatorii de persoanele inofensive. Sistemul, folosit deja de armata israeliană, este unul extrem de controversat pentru că decizia dintre cine trăiește și cine moare este luată, în mare măsură, de computer. 

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 09:13

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Tehnologia este folosită pentru armamentul de infanterie și transformă armele convenționale în mașini de luptă care oferă asistență la măsurarea distanței, corecția balistică și detectarea inamicilor. Soldații pot trage perfect cu arma la șold sau după colț. 

Botezat ARCAS, sistemul poate detecta inamicii care fug, poate să îi marcheze și să îi țină în vizor, astfel încât soldatul să îi detecteze mai ușor. 

Nu este exclus ca astfel de echipamente să apară și în România. Compania israeliană care le produce a avut mai multe contracte cu statul printre care și modernizarea elicopterelor Puma Socat și a avioanelor MIG 21 Lancer. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă