Arhiepiscopia Sucevei scoate moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzi. „Cei care credem în Dumnezeu ne rugăm să ridice această molimă”

3 luni in urmă 20


Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat luni că moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate, în perioada următoare, într-un pelerinaj prin mai multe comunități de pe raza județului Suceava.


„Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiaei Sucevei și Rădăuților.


Moaștele Sf. Ioan cel Nou

Reprezentanții Arhiepiscopiei amintesc că și la începutul pandemiei au procedat la fel și susțin că, de atunci, în mai multe rânduri, oamenii au cerut ca din nou „să mai venim cu Sfântul”: „Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi”.


Așa se desfășurau pelerinajele anii trecuți

Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților:

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat pentru Libertatea că și-a dat acordul pentru pelerinaj, cu condiția să fie respectate normele de distanțare fizică și să nu se creeze aglomerări.


Reprezentanții Arhiepiscopiei, susține prefectul, au dat asigurări că autovehiculul care va transporta în pelerinaj moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava prin județ nu se va opri pe traseu și nu va oferi ocazia să se formeze mulțimi.


Foto: Bogdan Zamfirescu/Doxologia.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă