Arest preventiv pentru un medic din Mehedinți care vaccina fictiv

3 săptămâni in urmă 16

Un medic de familie din Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, a fost arestat preventiv joi pentru 30 de zile pentru că a vaccinat fictiv mai multe persoane, potrivit news.ro. Ancheta a început în urmă cu câteva luni, atunci când unul dintre cei care au primit un certificat de vaccinare fără să se fi imunizat măcar cu o doză a ajuns în stare gravă la spital.

Polițiștii au descins la o adresă lângă Timișoara, la alte trei din Drobeta-Turnu Severin și la două din județul Gorj.

Medicul este acuzat de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci de „imunizări” false unor oameni din întreaga ţară.

În ultimele luni au avut loc zeci de percheziții în cazul vaccinărilor fictive.

La finalul lunii august, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat că a observat tot mai mulți pacienți vaccinați care ajung la spital cu forme severe de COVID, acuzând că aceștia ar fi fost imunizați doar fictiv, pentru a obține certificate și a vorbit despre un fenomen de „vaccinare la chiuvetă”.

Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dâmbovița a fost reținut și apoi pus sub control judiciar sub acuzația că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la echipa de liga a treia FC Pucioasa. La finalul lunii august, secretarul de stat Andrei Baciu preciza că 370 de persoane au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă