Arena Națională se redeschide pentru 12.500 de spectatori! Anunțul MTS, după ședința cu reprezentanții UEFA

2 luni in urmă 7

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a avut o întâlnire cu reprezentanții UEFA în vederea redeschiderii Arenei Naționale pentru spectatori la EURO 2020.

Ministerul Tineretului și Sportului a emis un comunicat prin care anunță condiția revenirii spectatorilor pe stadionul din Capitală.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

MTS anunță că Arena Națională se redeschide pentru 12.500 de spectatori la EURO 2020

MTS și UEFA au în plan redeschiderea Arenei Naționale pentru Campionatul European, cu un număr de 12.500 de spectatori, adică 25% din capacitatea totală a stadionului.

„Ministrul Tineretului și Sportului, domnul Eduard Novak, alături de subsecretarul de stat cu atribuții în domeniul sportului, Cristian Ghiță, au avut astăzi o întrevedere cu o delegație a structurii de organizare UEFA EURO 2020 în România.

Delegația a fost formată din domnii Andreas Schär și Taras Mukovoz, Head of Venue Management, respectiv Venue Manager București, Venue Management fiind entitatea care gestionează activitățile care se desfășoară la stadion, incluzând măsurile de siguranță și securitate, mobilitatea, operarea stadionului, infrastructura sportivă, facilitățile pentru mass-media etc., precum și din domnii Florin Șari și Alexandru Cândea, lider al structurii locale de organizare UEFA EURO 2020 în România, respectiv manager operațional al aceleiași structuri.

Invitații au prezentat conceptul medical gândit pentru protecția organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor și nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicații majore asupra organizării meciurilor, deci și o importanță vitală pentru desfășurarea evenimentului sportiv. Un scenariu de ocupare de 25% din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenți în tribune, iar siguranța acestora, a sportivilor și organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor”, este comunicatul emis de către MTS.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională

România va găzdui patru partide de la Campionatul European, în perioada 13-28 iunie 2020, după cum urmează:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

The post Arena Națională se redeschide pentru 12.500 de spectatori! Anunțul MTS, după ședința cu reprezentanții UEFA appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă