Arena Națională, deschisă pentru 12.500 de spectatori » Anunțul MTS după întrevederea cu UEFA

2 luni in urmă 2

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021, 17:20 / Actualizat luni, 29 martie 2021 17:58

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a avut astăzi o ședință cu reprezentanții UEFA care se ocupă de organizarea Euro 2020. Din comunicatul emis de MTS, este reiterat planul forului european de a avea un sfert din capacitatea Arenei Naționale deschis publicului.

„Ministrul tineretului și sportului, domnul Eduard Novak, alături de subsecretarul de stat cu atribuții în domeniul sportului, Cristian Ghiță, au avut astăzi o întrevedere cu o delegație a structurii de organizare UEFA EURO 2020 în România. 

Delegația a fost formată din domnii Andreas Schär și Taras Mukovoz, Head of Venue Management, respectiv Venue Manager București, Venue Management fiind entitatea care gestionează activitățile care se desfășoară la stadion, incluzând măsurile de siguranță și securitate, mobilitatea, operarea stadionului, infrastructura sportivă, facilitățile pentru mass-media etc., precum și din domnii Florin Șari și Alexandru Cândea, lider al structurii locale de organizare UEFA EURO 2020 în România, respectiv manager operațional al aceleiași structuri. 

Invitații au prezentat conceptul medical gândit pentru protecția organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor și nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicații majore asupra organizării meciurilor, deci și o importanță vitală pentru desfășurarea evenimentului sportiv. Un scenariu de ocupare de 25% din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenți în tribune, iar siguranța acestora, a sportivilor și organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor”, se arată într-un comunicat emis de MTS.

Ministrul tineretului și sportului, domnul Eduard Novak, alături de subsecretarul de stat cu atribuții în domeniul...

Posted by Ministerul Tineretului și Sportului on Monday, March 29, 2021

12 orașear trebui să găzduiască meciurile de la Euro 2020: Londra, München, Roma, București, Bilbao, Amsterdam, Glasgow, St. Petersburg, Copenhaga, Dublin, Budapesta și Baku

8 martie 2020este data la care s-a jucat ultimul meci cu spectatori în România: Miercurea Ciuc - Petrolul 1-2

Euro 2020: ce meciuri se joacă la București

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria o va întâlni pe Macedonia de Nord. Partida urmează să aibă loc de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze în capitala României, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00. Ultimul duel din faza grupelor care se va disputa pe Arena Națională - 21 iunie, între Ucraina și Austria, 18:00.

De asemenea, Bucureștiul a primit a șasea „optime”, cea în care se vor întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța și Germania, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în „optimi”. Meciul se va disputa la 21:00.

Cum arată grupele Euro 2020

GRUPA A (MECIURILE LA ROMA ȘI BAKU): Turcia, Italia, Elveția, Țara Galilor; GRUPA B (ST. PETERSBURG ȘI COPENHAGA): Danemarca Belgia Rusia Finlanda; GRUPA C (AMSTERDAM ȘI BUCUREȘTI): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord GRUPA D (LONDRA ȘI GLASGOW): Anglia, Croația, Scoția, Cehia; GRUPA E (BILBAO ȘI DUBLIN): Spania, Polonia, Suedia, Slovacia GRUPA F (MUNCHEN ȘI BUDAPESTA): Ungaria, Franța, Germania, Portugalia.

Investițiile din ultimii ani duc capitala Ungariei la un nivel incredibil: 5 stadioane noi, complex pentru natație, săli de sport pentru handbal sau baschet

Citește mai multe știri de actualitate:

Ovidiu Popescu surprinde, după meciul cu Germania: „Am vrut să văd dacă pot să le fac față. Nu e mare diferența”

Patru cluburi din Serie A, pe urmele internaționalului român de tineret: „Destinat să facă marele pas”

Playtech: BOMBĂ! Soțul Corneliei Catanga continuă scandalul cu Gigi Becali. L-a umilit public, fără milă: „Îți place să arunci cu bani doar...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă