Arena „Arcul de Triumf” provoacă un conflict la nivel înalt: „Domnul ministru Novak nu va sta deasupra decizie Regelui Carol! Ne vom antrena în fața Guvernului!”

4 săptămâni in urmă 15

Toate stadioanele moderne din București sunt administrate de statul român. Ministerul Apărării va prelua Ghencea, MTS-ul va lua Arcul de Triumf, iar Ministerul Transporturilor se va alege cu arena Rapid. Detalii AICI!

Arena „Arcul de Triumf” a fost dintotdeauna „casa” echipei naționale de rugby. Odată cu finalizarea noii construcții, ar urma să treacă în administrarea exclusivă a MTS. Federația condusă de Alin Petrache se opune vehement. A emis un comunicat prin care anunță proteste în fața Guvernului, dacă ministrul Eduard Novak nu se răzgândește. 

Federația Română de Rugby, somație către MTS: „Ne vom antrena în fața Guvernului!”

„Suntem de-a dreptul consternați de această poziționare și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această noua naționalizare pusă la cale de MTS.

Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documente și de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru.

Pe scurt, Federația Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, și-a demolat singură vechiul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine Federației Române de Rugby la finalul lucrărilor și a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi.

Acum cineva, care nu a avut vreo implicare în acest proiect, vine, la final, și dorește să schimbe tot.

Sperăm că domnul ministru Novak va respecta documentele, tradiția și istoria sportului nostru și va reda dreptul de folosință gratuită pe 49 de ani Federației Române de Rugby.

Nu credem ca domnul Novak va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol și primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino care au dat acest teren pentru rugby. Speram să nu fie părtaș la o asemenea pagina de rușine a sportului românesc.

Probabil vom ajunge în instanță sau vom merge până acolo încât vom face antrenamentele în fața Guvernului și a MTS.

Altfel, ne pregătim pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială. Pe unde apucăm. Trei terenuri de rugby, casa acestui sport stau goale și așteaptă finalizarea documentelor. Iar prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum dorește să ia ceva ce nu este al său?!

Evident, pentru că ne exercitam dreptul la opinie și nu acceptăm să ne fie încălcată istoria și documentele noastre, ne așteptăm sa fim sancționați!”, se arată în comunicatul Federației Române de Rugby. 

VIDEO. Lucrările la arena „Arcul de Triumf” au fost finalizate

FOTO. Imagini spectaculoase cu arena „Arcul de Triumf”

Citește și alte știri despre stadioanele din București: 

EXCLUSIV Aici au dispărut banii dumneavoastră: Arena Naţională, pierderi de 13 milioane de euro din 2011! Dezvăluiri și cifre incredibile despre cel mai mare stadion din RomâniaFOTO. Stadionul din Giulești, aproape de finalizare! Au fost montate ambele tabele » Ultimele imagini

Mircea Radu a plecat din țară după și-a dat demisia din TVR. Incredibil cu ce se ocupă acum

Libertatea

Playtech: Ianis Hagi a primit o veste teribilă în Scoția. Anunțul de ultim moment, ce se întâmplă chiar acum
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă