Are CSA Steaua drept de promovare în Liga 1? AS 47 a primit răspunsul de la UEFA

2 săptămâni in urmă 10

  • WTA Melbourne: Simona Halep - Gabriela Ruse, joi 03:30, Digi Sport 2

  • Cupa Ligii Angliei: Chelsea-Tottenham, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Are CSA Steaua drept de promovare în Liga 1? AS 47 a primit răspunsul de la UEFA

Pentru a fi siguri, o parte a suporterilor Stelei, mai exact AS47, s-a adresat UEFA și a cerut un răspuns oficial. Iar acesta a venit.

UEFA susține că, în competițiile organizate direct de ea, nu există aceeași regulă ca în România. Cu toate acestea, forul european menționează că nu poate interveni în problemele de organizare internă a asociațiilor fotbalistice din fiecare țară.

"There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership. (...) In regards to domestic club licensing regulations, these are a matter for the relevant National Associations." (Nu există nimic în regulamentele de licențiere ale UEFA care să interzică cluburilor să fie deținute de stat (...) În ceea ce privește regulilor de licențiere, acestea sunt probleme de competența asociațiilor naționale).

Cei de la AS 47 au comentat răspunsul UEFA și a adresat cuvinte dure Federației

Sporturile extreme și ingineria de precizie se întâlnesc azi de la ora 22:00. Ia-ți doza de adrenalină de pe DIGI World și din DIGI Online!

"A fost pretextul folosit de MAFIA din fotbalul românesc pentru cel mai mare jaf și furt de identitate din istoria sportului. O propagandă ieftină, un FAKE-NEWS mizerabil, o manipulare colosală de care au profitat la acea vreme infractori de cea mai joasă speță care au reușit să producă zeci/sute de milioane de euro prin clonarea celui mai mare brand din sportul românesc: STEAUA BUCUREȘTI.

De ce ar mai fi nevoie de schimbarea formei de organizare și desprinderea Secției de Fotbal de clubul-mamă dacă UEFA nu interzice/nu are nimic împotriva cluburilor europene deținute/finanțate de Stat?

Justiția din România a explicat clar că o Asociație Non-Profit sau o Societate Comercială pe acțiuni care să preia Secția de Fotbal ar însemna o entitate juridică nouă și, implicit, un nou palmares.

Acest proces ar duce, inevitabil, la diluarea identității echipei de fotbal, în condițiile în care Justiția a stabilit definitiv că CSA Steaua București nu a cedat niciodată, nimănui, marca, numele sau palmaresul Secției de Fotbal", se arată în comunicatul celor de la AS47.

AS 47 susține că legea sportului din România este greșită

Referitor la faptul că UEFA nu intervine în soluționarea problemelor de licențiere internă, cei de la AS47 susțin că legea sportului din România este greșită.

"În România, Legea Sportului prevede că:
Articolul 31
Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale.
Articolul 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federațiilor sportive naționale, își desfășoară activitatea în baza statutelor și regulamentelor proprii.
Avem, așadar, o Lege a Sportului care contravine normelor UEFA în legătură cu cluburile de drept public. O Lege care discriminează cluburile de drept public.
UEFA susține oficial că nu există nicio regulă care să interzică această formă de organizare – club de drept public.
UEFA permite cluburilor de drept public deținute/finanțate de Stat să participe în toate competițiile europene (Uefa Champions League, Europa League, Conference League).
UEFA nu interzice unui club de fotbal să fie deținut sau finanțate de stat.
În schimb, un club de drept public deținut/finanțate de Stat nu are acces în Liga 1 din România (LPF) din cauza unor articole din Legea Sportului care impun o interdicție/o restricție suplimentară – una care NU EXISTĂ însă la nivelul UEFA.
Suntem în situația absurdă în care legislația sportivă națională interzice ceea ce în competițiile UEFA este 100% permis", se arată în comunicatul suporterilor.

Etichete: csa steaua , uefa , drept de promovare , steaua promovare

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă