Arcul de Triumf, arena care încinge spiritele. "2021 trebuie să îndeplinească o dorință!"

2 luni in urmă 25

Liga 1: UTA - Astra, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Sepsi, luni, ora 20:30, Digi Sport 1

Fostul căpitan al naționalei exclude varianta ca modernul stadion de lângă Parcul Herăstrău să fie folosit și de echipele de fotbal și susține că leagănul rugbiului românesc trebuie să fie utilizat doar de practicanții sportului oval. Asta nu exclude ca arena să fie folosită de selecționatele care vor veni la Campionatul European din vara anului viitor.  

Galerie Foto

Pe parcursul acestui an, mai multe formații din fotbalul românesc, printre care FCSB, Dinamo și Rapid, și-au manifestat intenția de a juca pe Arcul de Triumf, arenă construită pentru Campionatul European de Fotbal, amânat pentru anul viitor. 

Alin Petrache a prezentat mai multe argumente în susținerea dorinței sale 

"2021 trebuie să îndeplinească o dorinţă, atât a mea, dar şi a întregii suflări rugbystice din România, referitoare la Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. El trebuie să revină la scopul său dat de înaintaşii noştri încă din 1913 - acela de a servi mişcarea rugbystică din ţara noastră. Templul Rugbyului Românesc trebuie să revină în grija federaţiei, astfel încât pregătirea pentru calificarea la Cupa Mondială să nu aibă de suferit.

Trebuie să revină pentru ca viitorii 'Stejari' să se formeze, ca şi cei dinaintea lor, acolo unde le este locul, într-un adevărat cămin, care de această dată le permite să se pregătească la standarde internaţionale compatibile cu obiectivele setate. Asta mai ales în contextul în care ne-am depus candidatura pentru organizarea World Rugby U20 Championship, competiţie de înalt nivel care cere o baza sportivă pe măsură ca loc de desfăşurare.

Trebuie să revină pentru ca partidele echipelor naţionale să aibă un spaţiu dedicat lor, mereu acelaşi, care respectă condiţiile impuse de organizatori. Trebuie să revină pentru ca suporterii să se reinstaleze acasă, după ce au susţinut cu răbdare eforturile de aproape zece ani ale Federaţiei Române de Rugby pentru implementarea proiectului de modernizare. Trebuie să revină ca un omagiu adus trecutului său şi ca un vot de încredere pentru viitorul care i se aşterne înainte", a declarat Alin Petrache, potrivit Agerpres.

Etichete: arcul de triumf , frr , alin petrache
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă