Archie Battersbee, băiatul britanic aflat în comă de patru luni, a murit. „A luptat până la capăt. Sunt cea mai mândră mamă din lume”

1 săptămână in urmă 37

Sambata, 06 August 2022, ora 18:40

229 citiri

Archie Battersbee, băiatul britanic aflat în comă de patru luni, a murit. „A luptat până la capăt. Sunt cea mai mândră mamă din lume”

Archie Battersbee, băiatul britanic de 12 ani care era în comă de patru luni, a murit, sâmbătă, 6 august.

Se afla la un spital londonez iar medicii au oprit suportul vital, în urma unei dispute care a ajuns şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mama lui Archiee, Hollie Dance, a precizat că băiatul a murit la ora 12.15, la aproximativ două ore după oprirea tratamentului, conform BBC.

Justiţia britanică a respins solicitările familiei ca Archie să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz. „El a luptat până la sfârşit. Sunt cea mai mândră mamă din lume”, a spus Hollie Daance.

Archie Battersbee a făcut timp de mai multe săptămâni obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind că forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar medicii argumentând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Familia a cerut ca băiatul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească tratamentul. Spitalul a decis însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit moartea.

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, precizând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit. În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, a spus că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Citeste si:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în doliu după decesul prietenei ei de-o viață. Lady Myra, condusă pe ultimul drum

Casa Regală a Marii Britanii este în doliu, după ce Lady Myra – prietenă apropiată a reginei Elisabeta a II-a și verișoara prințului Philip – a murit la vârsta de 97 de ani. Regina...

 candidatul cu șanse mai slabe, favoritul unei dezbateri televizate VIDEO

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, a fost pusă în difcultate de fostul ministru de finanţe, Rishi Sunak, aflat mai jos în sondaje, care a părut să convingă numeroşi alegători...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă