Archie, băiețelul de 12 ani conectat la aparate, va fi astăzi lăsat să moară. Lupta părinților pentru salvarea lui a eșuat

5 zile in urmă 148

Cazul care a cutremurat Marea Britanie are un deznodământ tragic. Lupta părinților lui Archie Battersbee cu justiția a eșuat, iar băiețelul aflat în moarte cerebrală în urma unei provocări online va fi deconectat de la aparate, astăzi, la ora 10, scrie Mirror.co.uk.

Archie, băiețelul de 12 ani conectat la aparate, va fi astăzi lăsat să moară. Lupta părinților pentru salvarea lui a eșuat

Archie, băiețelul de 12 ani conectat la aparate, va fi astăzi lăsat să moară. Lupta părinților pentru salvarea lui a eșuat - Profimedia Images

Ultima încercare a familiei lui Archie de a-l salva a eșuat. Copilul de 12 ani va fi deconectat de la aparate, astăzi la ora 10. Părinții săi au depus, joi, o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un centru de îngrijire, însă apelul le-a fost respins. 

“Toate pârghiile legale au fost epuizate în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizației Christian Concern, care i-a sprijinit pe părinții lui Archie. 

Archie Battersbee este menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile. El este considerat de către medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică a autorizat spitalul, la jumătatea lui iulie, să pună capăt îngrijirilor care-l menţin în viaţă. 

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, spune că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin. Ea consideră că oprirea îngrijirilor este o hotărâre de o ”cruzime extraordinară”.

Cronologia cazului “Archie Battersbee”

7 aprilie 2022 – Archie a fost descoperit inconştient acasă, în Essex. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul Southend.

8 aprilie 2022 – Archie este transferat la Spitalul Regal din Londra.

16 mai 2022 – Doi specialiști au încercat să efectueze mai multe teste, Archie nu a răspuns la un test de stimulare a nervilor periferici, iar procesul nu a putut fi continuat.

27 mai 2022 – Un tribunal decide că medicii pot face investigații RMN, ceea ce se întâmplă pe 31 mai.

6 - 8 iunie 2022 - O audiere finală are loc pentru a analiza dovezile cu privire la continuarea îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

13 iunie 2022 - Judecătorul de la Înalta Curte hotărăște că Archie este „mort” pe baza rezultatelor RMN-ului și că tratamentul ar putea fi oprit.

20 iunie 2022 – Familia cere Curții de Apel să reexamineze cazul.

11 iulie 2022 – Are loc o nouă audiere, iar judecătorul Andrew Hayden decide că îngrijirile care-l menţin în viaţă ar trebui să se încheie, spunând că este „inutil să continue”.

29 iulie 2022 – Familia lui Archie cere sprijinul ONU

30 iulie 2022 -  Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a cerut Guvernului britanic ”să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.

1 august 2022 – Curtea de Apel refuză să amâne retragerea tratamentelor de menținere în viață.

3 august 2022 - Familia depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în încercarea de a amâna retragerea suportului vital al lui Archie.

4 august 2022 - CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee

4 august 2022 - Părinții lui Archie au depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un ospiciu. Pentru moment, copilul nu va fi deconectat de la aparate

5 august 2022 - Cererea de a-l muta oe Archie într-un centru de îngrijiri a fost respinsă

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă