Arbitrul care i-a anulat lui Cristiano Ronaldo un gol valabil rupe tăcerea. Ce le-a transmis portughezilor

1 lună in urmă 2

Media: Fotbal Club, marți, 17:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, marți, 19:45, Digi Sport 1

Ce spune Danny Makkelie, după ce i-a anulat lui Cristiano Ronaldo un gol valabil

"Tot ce pot să spun este faptul că mi-am cerut scuze selecţionerului, Fernando Santos, dar şi echipei Portugaliei pentru ce s-a întâmplat", a declarat arbitrul olandez în vârstă de 38 de ani.

"În calitate de echipă a arbitrilor, noi lucrăm mult pentru a lua cele mai bune decizii şi când se întâmplă astfel de situaţii, nu suntem deloc mulţumiţi", a spus cavalerul fluierului.

Cristiano Ronaldo, criză de nervi după golul anulat de Danny Makkelie

Sâmbătă, la ultima fază a meciului de la Belgrad, Cristiano Ronaldo a profitat ieşirea hazardată a portarului gazdelor şi a trimis balonul spre plasă. Fundaşul sârb Stefan Mitrovic a intervenit in extremis şi a respins mingea, însă aceasta depăşise deja linia porţii, aşa cum au arătat reluările video.

În lipsa asistenţei video pentru arbitraj (VAR) care ar fi permis analizarea fazei, arbitrii au decis că nu a fost gol.

Furios, Ronaldo a părăsit terenul înainte de fluierul final, după ce a primit şi un avertisment, aruncându-şi pe gazon banderola de căpitan.

"Arbitrul a făcut public ceea ce mi-a relatat după meci, anume că îi este ruşine de ceea ce a fost o greşeală teribilă", a detaliat, luni, Fernando Santos într-o conferinţă de presă în ajunul meciului cu Luxemburg, din cadrul preliminariilor CM 2022.

De ce nu există VAR în preliminariile Cupei Mondiale

În preliminariile Cupei Mondiale, contrar altor competiţii, arbitrii nu au la dispoziţie tehnologia video pentru arbitraj (VAR), care să permită analizarea fazei, şi nici cea pentru linia porţii.

"În 2019, UEFA a propus FIFA implementarea VAR în preliminariile Cupei Mondiale", a precizat UEFA într-un comunicat. "Dar impactul pandemiei şi motivele de logistică au dus la amânarea introducerii VAR în faza grupelor Europa League şi au condus la retragerea propunerii de introducere a acestei tehnologii pentru campania de calificare la Cupa Mondială".

"VAR nu a fost utilizat nici în Liga Naţiunilor în toamna lui 2020 şi nici în preliminariile pentru Campionatul European", a mai adăugat Uniunea Europeană de Fotbal.

Etichete: cristiano ronaldo , serbia , portugalia , danny makkelie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă