Arafat: În loc să închidem restaurantele când incidența ajunge la 3 la mie, nu e mai bine să le lăsăm deschise pentru vaccinați?

2 luni in urmă 44

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria, utilitatea introducerii unor restricții pentru persoanele nevaccinate. „În loc să închidem restaurantele când incidența ajunge la 3 la mie, nu e mai bine să le lăsăm deschise pentru vaccinați?”, a spus Arafat.

„Da, e logic, unele locuri în loc să le închizi total să spui că acolo pot să intre doar vaccinații”, a întărit Raed Arafat.

Șeful DSU a ținut să precizeze că trebuie făcute controale de către autorități și, în plus, dacă undeva unde trebuie să intre doar vaccinați nu se controlează, orice persoană cu spirit civic poate să sesizeze.

Anterior, în același briefing, premierul a evitat să se pronunțe clar în privința propunerilor de restricții pentru persoanele nevaccinate discutate în coaliție, precizând că probabil autoritățile vor merge în continuare pe principiul susținut și până acum, de a menține economia deschisă.

Citește și

Cîțu, ezitant privind restricțiile pentru nevaccinați: Vrem în continuare să menținem economia deschisă / Campania de vaccinare e susținută doar de guvern, aș vrea să văd mai multă implicare din partea societății civile

Mihăilă a propus coaliției recompense pentru persoanele care se vaccinează și restricții pentru nevaccinați. Este așteptat acordul premierului

sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă