Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis

2 luni in urmă 40

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu se pune problema introducerii obligativităţii vaccinării anti-Covid pentru unele sectoare, însă, în ceea ce priveşte sectorul sanitar, el susţine ideea ca angajaţii să se testeze pe banii lor, pe motiv că „nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis”.

„La acest moment nu se discută de obligativitate în sensul în care eşti obligat să te vaccinezi. Da, se poate discuta şi încă e discuţia în sectorul sanitar - nu eşti vaccinat, te testezi, asta este normal. Adică nu eşti vaccinat, ok, nu vrei să te vaccinezi, testează-te. Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte restricţiile, oficialul din Ministerul de Interne a explicat că „intenţia este să nu mai închidem” unele activităţi economice, dar a subliniat că sunt foarte importante măsurile de prevenţie.

„Orice situaţie se analizează şi se iau măsuri în final ca să împăcăm partea de sănătate publică cu partea de economie”, a conchis el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă