Arafat, despre incendiul de la Balș: „Patru persoane au murit, trei au fost găsite carbonizate în salon”

1 lună in urmă 15


Patru pacienți au murit în urma incendiului izbucnit vineri dimineață la Spitalul „Matei Balș” din București, trei fiind găsiți carbonizați în salon. Cel de-al patrulea pacient a murit ulterior, după ce medicii au încercat, fără succes, să-l resusciteze.


„Patru persoane au murit, trei au fost găsite carbonizate și una care a fost resuscitată fără reușită. La ora 5.05 a fost apelul la 112, la 05:13 a sosit primul echipaj, la 05:14 a fost declanșat Planul Roșu și au fost mobilizate mai multe forțe de la spitale, SMURD, Poliție și Jandarmerie”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, aflat la Balș împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.


Arafat a mai spus că nu sunt alți pacienți cu arsuri și că ultimul control la Matei Balș a fost făcut în luna noiembrie.


Incendiul a izbucnit vineri la spitalul „Matei Balș”, într-un pavilion în care erau internați pacienți COVID. Medicul Adrian Streinu-Cercel a spus că toți pacienții din salonul care a luat foc erau conectați la oxigen, fiind „în stare medie spre gravă”.


El a mai spus că restul pacienților au fost transferați la alte spitale din București, la Universitar, Sf. Pantelimon și Victor Babeș, precum și în celelalte pavilioane de la Balș.


Cauzele incendiului sunt în acest moment necunoscute.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă