Arafat, despre cazul copilului din Botoșani mort după ce a venit ambulanța fără medic: „Nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanţă”

1 lună in urmă 1


După cazul copilului de trei ani și jumătate, care a murit în ambulanță în drum spre spital, în Botoșani, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că sunt țări în care nu există medic pe fiecare ambulanță, a informat news.ro. „Dacă căutăm orice țară din Uniunea Europeană, dacă găsiți una singură care are un medic pe fiecare ambulanță, veniți cu ea să-mi spuneți”, a spus Arafat.


Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate din judeţul Botoşani şi-a pierdut viaţa, părinţii acestuia solicitând ambulanţa când au văzut că se simte rău.


Iniţial, a fost trimis un echipaj fără medic, care a constatat, în momentul când a ajuns la copil, că acesta nu avea semne vitale. Au fost începute manevrele de resuscitare, iar apoi a fost trimis un echipaj cu medic care a continuat aceste manevre, dar fără succes.


Raed Arafat: Dacă găsiți o singură țară din UE care are un medic pe fiecare ambulanță, veniți să-mi spuneți


În replică, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că „nicio țară nu are în fiecare ambulanță medic”.


„La acest moment, resursele noastre cu medicii sunt la nivelul SMURD-ului, și nu în toate județele, și la nivelul Serviciului de Ambulanță, unde în unele județe nu mai sunt medici pe ambulanțe decât puțini și sunt unele ture care nu sunt acoperite”, le-a declarat Raed Arafat jurnaliștilor, în fața sediului MAI.


Și a continuat: „Acum, cu Legea 136, s-a suplimentat, avem inclusiv asistenți medicali cu studii superioare, câteva sute au fost angajați numai anul trecut. Nu avem medic pe fiecare ambulanță, cum nu trebuie să avem medic pe fiecare ambulanță”.


Dacă căutăm orice țară din Uniunea Europeană, dacă găsiți una singură care are un medic pe fiecare ambulanță, veniți cu ea să-mi spuneți. Nici Statele Unite, nici Israel… Sunt țări care n-au medici deloc pe ambulanță. Noi suntem dintre țările care au păstrat tradiția de a avea medic pe ambulanță

Raed Arafat:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă