Arafat: Cei care cred ca oxigenul nu este necesar au fost indusi in eroare; este medicamentul de baza cand problema este respiratia

3 săptămâni in urmă 1

Medicul Raed Arafat explica faptul ca oxigenul este "medicamentul de baza" atunci cand plamanii sunt afectati si nu mai pot asigura oxigenarea corpului, el mentionand ca in situatia in care pacientul nu primeste oxigen acesta poate ajunge la o faza cand e prea tarziu si intra intr-o faza ireversibila, care duce la deces. "Deci cei care cred ca oxigenul nu este necesar au fost indusi in eroare si trebuie sa inteleaga ca este medicamentul de baza cand problema este respiratia si cand plamanii nu-si fac treaba", afirma doctorul.

"Baza pe care traim toti este faptul ca avem oxigen si respiram si corpul este oxigenat, celulele sunt oxigenate. In momentul in care ai o problema la nivelul aparatului respirator si incepi sa ai oxigenare 80%, 70%, 50% inseamna ca deja esti intr-o situatie critica.

Oxigenul este medicamentul de baza in aceasta problema. Tu trebuie sa te oxigenezi mai corect. Refuzand oxigenul, nu faci decat sa grabesti si sa agravezi situatia ta si sa grabesti sa ajungi la o situatie ireversibila. La un moment, corpul ajunge la o situatie in care chiar daca ii dai oxigen dar e tarziu, nu mai raspunde, deci se ajunge la faza ireversibila si continua sa mearga spre deces", a afirmat Raed Arafat marti seara, la Digi 24.

Administrarea oxigenului, solutie de baza

El a spus ca administrarea oxigenului este una dintre solutiile de baza in tratament.

"(...) ajungi la spital pentru ca ai nevoie de oxigen in primul rand pentru ca nu respiri bine, ajungi la terapie intensiva pentru ca respiratia proprie nu mai e suficienta si ai nevoie de ajutor prin aparate de ventilatie non-invaziva, prin aparate de ventilatie invaziva si intubatie si celelalte aspecte. Deci cei care cred ca oxigenul nu este necesar au fost indusi in eroare si trebuie sa inteleaga ca este medicamentul de baza cand problema este respiratia si cand plamanii nu-si fac treaba", a explicat Arafat.

Seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, afirma ca dupa mediatizarea cazului doctoritei Flavia Grosan, care a declarat ca in spitale sunt omorati pacienti inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale, personalul de la Urgente are mari dificultati sa convinga pacientii de necesitatea administrarii oxigenului, chiar daca acestia abia respira, relateaza Bihoreanul.

Citeste si:

Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Ilie Nastase, in pragul divortului. Ce prevede contractul prenuptial dintre fostul mare sportiv si sotia saCine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Efectul fenomenului "Flavia Grosan". Pacienti care ajung la Urgente refuza oxigenul: "Este o psihoza pe care nu mi-o imaginam"Preot filmat pe fereastra bisericii facand sex cu doua dominatoare in altar. Locul scenei erotice a fost ars
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă