Arafat anunta ca unele spitale suport-COVID vor reveni la patologiile anterioare. Foisor si Colentina, printre primele vizate

1 lună in urmă 55

Medicul Raed Arafat sustine ca "in curand" unele spitale suport-COVID vor reveni la patologiile pe care le tratau anterior. Spitalele Foisor si Colentina sunt printre primele vizate.

Intrebat marti seara, intr-o emisiune la Digi 24, cand vor reveni primele spitale suport COVID la tratarea patologiilor pe care erau profilate anterior, Raed Arafat s-a aratat increzator ca acest lucru se va intampla curand.

"Cred ca in curand, pentru ca scaderea numarului cazurilor de terapie intensiva... Noi avem la Bucuresti si Foisor si Colentina care la un moment vor trebui sa se intoarca. (...) Probabil ca ele vor fi printre primele. Plus ca avem spitalele mixte, care incet-incet o sa reduca partea de COVID catre partea de cazuri non-COVD, pentru ca avem spitale destule in Bucuresti care au sectii, sau au locatii mixte, aveti Sfantu Pantelimon, aveti Spitalul Universitar, dupa care avem Sfantu Ioan care e integral COVID... numai ca aceste masuri si asta trebuie, intelepciunea spune ca iei o data si deodata pui, gata, inchidem totul, totul e perfect si dupa care te trezesti ca trebuie sa il repui in functiune", a afirmat Raed Arafat.

Acesta a mentionat ca revenirea spitalelor la tratarea afectiunilor carora erau alocate anterior se va face in functie de "cum scade numarul internatilor" cu COVID-19.

"Nu vom transfera bolnav de terapie intensiva dintr-un loc in altul. Cu cat avem bolnavii de terapie intensiva, in secunda in care se externeaza, in secunda in care nu mai sunt acolo...", a mai declarat Raed Arafat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă