Arabia Saudită intenţionează să trimită prima femeie astronaut în spaţiu. Când a fost ales momentul

6 zile in urmă 21

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 18:50

0 citiri

Arabia Saudită a anunţat joi, 22 septembrie, că va trimite prima femeie astronaut în spaţiu în 2023, în cadrul unui program de antrenament.

Arabia Saudită promovează în mod activ ştiinţa şi tehnologia ca parte a planului său amplu Vision 2030 menit să revizuiască economia şi să reducă dependenţa ţării de petrol.

Planul, susţinut de puternicul prinţ moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, solicită, de asemenea, o mai bună integrare a femeilor în forţa de muncă a ţării musulmane conservatoare.

Regatul a ridicat interdicţia veche de zeci de ani în 2018 care nu le permitea femeilor să conducă.

”Programul de astronauţi saudiţi, care face parte integrantă din planul ambiţios Vision 2030 al regatului, va trimite astronauţi saudiţi în spaţiu cu scopul de a servi mai bine omenirea”, a precizat Comisia Spaţială Saudită într-un comunicat.

”Unul dintre astronauţi va fi o femeie saudită, a cărei misiune în spaţiu va reprezenta o premieră istorică pentru Regat”, se mai arată în comunicat.

Primul musulman care a călătorit în spaţiu a fost Prinţul Sultan bin Salman al Arabiei Saudite, un frate vitreg al prinţului moştenitor şi pilot din cadrul forţelor aeriene care a făcut parte din echipajul de şapte membri ai misiunii Discovery a NASA în 1985. Mai târziu, Sultan bin Salman a ocupat postul de şef al Comisiei Spaţiale Saudite din 2018 până în 2021, când a fost numit consilier al regelui Salman.

De asemenea, Emiratele Arabe Unite au cel mai important program spaţial din lumea arabă. Ţara a lansat o sondă pe orbita lui Marte în februarie 2021. În plus, Emiratele Arabe Unite intenţionează să lanseze primul lor autovehicul lunar în noiembrie. Dacă misiunea reuşeşte, Emiratele Arabe Unite şi Japonia, care furnizează modulul, s-ar alătura Statelor Unite, Rusiei şi Chinei, naţiuni care au plasat o navă spaţială pe suprafaţa Lunii.

Citește și:

Bărbatul în căutarea ”stabilității” care s-a căsătorit de 53 de ori în 43 de ani. Cum a ajuns la monogamie VIDEO

Un bărbat din Arabia Saudită pe nume Abu Abdullah a devenit popular după un videoclip scandalos pe Twitter, în care a recunoscut că a fost căsătorit de 53 de ori în 43 de ani. S-a...

Cum decorezi camera copilului. Amenajări care să stimuleze imaginația și să ofere siguranță

Fie că este încă bebeluș, ori merge deja la grădiniță sau la școală, camera sa va fi cel mai sigur colț din casă. Îi va fi atât refugiu, cât și spațiu de joacă în zilele...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă