"Ar fi adus liniște la națională!". Toți l-au vrut în echipa României, dar nimeni nu l-a putut convinge

1 lună in urmă 1

Liga 2: Viitorul Tg. Jiu - Csikszereda, luni, 19:30, Digi Sport 1

2.Bundesliga: Fortuna Dusseldorf - Bochum, luni, 21:30, Digi Sport 2

În vârstă de 34 de ani, fostul dinamovist a devenit mereu o provocare pentru toți selecționerii care au condus naționala în ultimii 10 ani. Deși prin diferite voci din FRF s-a avansat ideea că Radu ar putea fi convins să revină printre tricolori, până la urmă niciun oficial de la Casa Fotbalului n-a reușit să-l înduplece pe cel poreclit "Cocoșul". 

Ștefan Radu a rămas tare pe poziții, a făcut istorie în Serie A, iar fanii mai pot face doar un exercițiu de imaginație: "Cum ar fi arătat prima reprezentativă cu Radu titular?"

Bucureșteanul format la juniorii lui Dinamo a strâns în carieră doar 14 selecții în tricoul primei reprezentative. 

Adrian Mihalcea: "Toți antrenorii au vrut să-l aducă pe Ștefan Radu!"

Adrian Mihalcea a povestit detalii din interiorul echipei naționale, din perioada în care i-a fost secund lui Cosmin Contra.

”Jos pălăria pentru cariera lui! Şi eu am jucat în Italia, dar nu la nivelul lui. Uite că a ajuns la borne greu de imaginat. Bravo lui! E o mare pierdere pentru echipa naţională. Toată lumea a vrut să-l aducă, toţi antrenorii care au condus România, printre care şi Contra.

Preşedintele Federaţiei, Răzvan Burleanu, toată lumea a vrut să-l readucă. S-a întâlnit cu el, dar nu a putut să-l facă să se răzgândească. Era un jucător care ar fi adus linişte la naţională, cu siguranţă. A ajuns la o maturitate mare şi putea ajuta echipa. Cred că Lazio îi va oferi prelungirea pentru ce a făcut acolo, pentru cât a stat acolo”, a declarat Adrian Mihalcea, pentru Look Sport.

Ștefan Radu: "Am egalat recordul? Nu credeam că voi ajunge la aceste cifre!"

Ștefan Radu va rămâne in istoria lui Lazio - aflat din 2008 la Roma, fundașul român a evoluat pentru a 401-a oară în tricoul grupării biancoceleste și astfel a egalat recordul all-time de apariții în cadrul clubului, deținut de Giuseppe Favalli.

La următorul meci oficial, Ștefan Radu va deveni fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istorie în tricoul formației biancoceleste.

”Am egalat recordul? Nu credeam că voi ajunge la aceste cifre! Am luat-o pas cu pas. Au trecut 13 ani de când joc aici și uite că o fac în continuare.

Sunt puțin mai bătrân, dar mai am benzină, mai pot duce meciuri în picioare. Fiecare partidă a fost specială pentru mine, fiecare a fost plină de emoții și povești.

Îmi amintesc fiecare din cele 401 meciuri. Dar dacă ar fi să aleg unul, acela ar fi finala Cupei Italiei din 2013 (n.r Lazio a învins Roma cu 1-0)”, a fost reacția lui Ștefan Radu, la finalul partidei cu Udinese.

Etichete: stefan radu , adrian mihalcea , stefan radu nationala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă