Aproximativ 100 de români se află în Kazahstan / Precizările Ministerului de Externe

3 săptămâni in urmă 14

Aproximativ 100 de români se află în Kazahstan, fiind vorba în principal despre specialiști și experți angajați de companii private, iar misiunea diplomatică a României în această țară este în contact cu ei, a transmis joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE spune că "urmărește îndeaproape" situația, încă de la declanșarea protestelor, "subliniază importanța soluționării pașnice și prin dialog intern incluziv a situației" și face apel la evitarea violențelor și incitării la violență.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că personalul Ambasadei României la Nur-Sultan este în siguranță, iar misiunea diplomatică a României în Kazahstan este în contact cu cei aproximativ 100 de români aflați în această țară, în principal specialiști și experți angajați de companii private.

Până în prezent au fost primite doar două solicitări de informații privind programul zborurilor companiilor aeriene, iar MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nur-Sultan, este pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitările existente, mai arată sursa citată.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Kazahstan: +77771926464.

Mai multe vehicule blindate de transport de trupe și zeci de soldați care se deplasau pe jos au intrat joi dimineață în piața principală din Almatî, cel mai mare oraș din Kazahstan, unde sute de persoane protestau pentru a treia zi împotriva guvernului, au relatat corespondenții Reuters de la fața locului. S-au auzit focuri de armă în timp ce trupele se apropiau de mulțime, potrivit martorilor Reuters.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă