Aproximativ 100.000 de oameni, evacuaţi din Afganistan de SUA şi aliaţi începând cu 14 august

1 lună in urmă 14

Aproximativ 100.000 de oameni au fost evacuaţi din Afganistan de Statele Unite şi partenerii de coaliţie începând cu 14 august până în prezent, potrivit BBC.

Casa Albă a transmis că în ultimele 24 de ore au fost evacuate circa 13.400 de persoane din Afganistan, iar totalul oamenilor evacuați de SUA și partenerii săi, începând cu 14 august, a ajuns șa 95.700.

Noaptea trecută, secretarul de stat Anthony Blinken a declarat că, în ciuda ritmului în care operează zborurile, Departamentul de Stat estimează că 1.500 de cetăţeni americani ar putea rămâne pe teritoriul afgan după 31 august, data limită stabilită cu talibanii pentru evacuare.

Aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară. Mai multe state au transmis în ultimele ore alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu călătorească acolo.

Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, a spus joi că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist „extrem de letal”.

Mii de oameni care vor să fugă de talibani s-au adunat la graniţa cu Pakistanul. Porţile de la punctul de trecere Spin Boldak sunt deschise şi unii reuşesc să treacă, scrie BBC. Mai multe ţări europene se apropie de finalul operaţiunilor de evacuare de pe aeroportul din Kabul.

Sursa Foto: Twitter/ Alex Tiffin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă