Aproximativ 10.000 de participanți la marșul solidarității din Berlin. Nu s-au înregistrat incidente

1 lună in urmă 38

Protest Berlin, Germania / Captură foto TRTWorld Protest Berlin, Germania / Captură foto TRTWorld

O manifestaţie în favoarea solidarităţii, toleranţei şi împotriva urgenţei climatice a adunat, sâmbătă, circa 10.000 de oameni în centrul capitalei Germaniei, Berlin. Marşul a fost convocat de circa 300 de organizaţii, de la organizaţii neguvernamentale precum Amnesty International şi Pro Asyl la mişcări pentru mediu ca Fridays for Future, dar şi sindicate şi partide de opoziţie. Sloganul comun a fost #unteilbar (inseparabili - n.r.), iar obiectivul era de a lansa un mesaj împotriva excluderii şi în favoarea drepturilor omului, împotriva rasismului şi în favoarea justiţiei sociale şi a primirii de refugiaţi.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 23:54

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Marşul s-a întins pe câţiva kilometri, iar în marea lor majoritate, participanţii au respectat măsurile de prevenție anti-Covid, respectiv distanţarea fizică şi au purtat măşti. Nu s-au înregistrat incidente, susțin surse din poliție.

Manifestaţia s-a desfăşurat cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor generale din 26 septembrie, scrutin care va marca sfârşitul aşa-numitei "epoci Merkel", în contextul în care actualul cancelar se va retrage după formarea unui nou guvern.

Protestatarii au condamnat şi politica de extremă dreapta din Germania, relatează dpa, care menţionează că poliţia a estimat numărul participanţilor la aproape 10.000, în timp ce un purtător de cuvânt al evenimentului a apreciat că prezenţa la marş a fost de sub 30.000 de persoane, relatează Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă