Aprobarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani, așteptată la 25 noiembrie

2 săptămâni in urmă 26

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 14:37

66 citiri

Aprobarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani, așteptată la 25 noiembrie

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că va devansa cu trei săptămâni aprobarea vaccinării copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani.

Acest lucru înseamnă ca și în România va putea începe campania de imunizare a copiilor.

"Vaccinarea grupei de varsta 5-11 ani. Am spus săptămâna trecută că se așteaptă autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentului de la jumătatea lunii decembrie, însă ultimul calendar devansează acest termen și ne așteptăm ca undeva pe data de 25 noiembrie să avem această autorizare, opinia Agenției Europene a Medicamentului. Iar pentru vaccinul de la compania Moderna, care de asemenea a depus documentația pentru evaluare la AEM, autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie.

Sunt demarate deja campanii de vaccinare pentru această grupă de vârstă în Statele Unite, în Israel. De pildă, în Statele Unite au fost vaccinați peste 900 de mii de copii din grupa de vârstă 5-11 ani. De asemenea, în Europa, Austria a decis debutul campaniei de vaccinare pentru 5-11 ani off label, înainte de a se acorda autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentului, ca urmare a evoluției epidemiologice", a anunțat Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a amintit că sunt deja campanii de vaccinare a copiilor de 5-11 ani în SUA, în Israel, în Austria. În Statele Unite au fost vaccinați deja 900.000 de copii.

Citeste si:

Șase argumente pentru vaccinarea copiilor. „Închiderea și carantina școlilor au costuri sociale și economice pentru familii”

În România, copiii cu varsta de 12 ani si peste s-au putut vaccina începând din luna iunie împotriva COVID-19. Specialiștii susțin că este nevoie de vaccin anti-COVID-19 și în cazul...

 Copii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați împotriva Covid-19

Copiii din Viena vor începe să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului săptămâna viitoare, ca parte a unui proiect pilot, relatează presa austriacă, potrivit AP. Începând de luni, în...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă