Aproape toți profesorii din județul Iași vor să se vaccineze. Cei mai reticenți sunt în mediul rural. Ei ar trebui să meargă la zeci de kilometri depărtare pentru a se imuniza

1 lună in urmă 26

Pregătiri pentru revenirea elevilor în bănci

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Cei mai receptivi au fost profesorii care locuiesc în oraşe. Ei au fost primii care s-au înscris pe lista celor care vor să se vaccineze. În schimb, cei din localităţile îndepărtate sunt reticenţi.

La școala generală din Dagâţa, doar jumătate dintre profesori doresc să se vaccineze. Conducerea instituţiei speră ca aceştia să îşi schimbe atitudinea, dat fiind faptul că toată lumea din sat aşteaptă redeschiderea şcolii.

Cel mai apropiat centru de vaccinare se află însă la 70 de kilometri depărtare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi afirmă că numărul profesorilor care se vaccinează este într-o continuă dinamică.

Experții în educație subliniază faptul că, la redeschiderea școlilor, importantă este atitudinea celor implicați, respectiv a profesorilor, elevilor și a părinților.

Ieşenii au păreri împărţite în privința reîntoarcerii în bănci. Unii cred că elevii ar trebui să mai rămână acasă.

Conform celor mai recente declaraţii ale ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, elevii ar trebui să se întoarcă în bănci pe 8 februarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă