Aproape toți liderii Bulgariei au intrat în carantină, după ce președintele Parlamentului a fost testat pozitiv

1 săptămână in urmă 15

Premierul, președintele și mai mulți miniștri din Bulgaria au intrat în carantină, după ce președintele Parlamentului, Nikola Minchev, a fost testat pozitiv, a anunţat inspectorul șef de sănătate, Angel Kunchev, citat de Reuters.

Inspectorul șef de sănătate, Angel Kunchev, a declarat că toți participanții la Consiliul Consultativ al Securității Naționale de luni sunt sănătoși, dar vor rămâne în autoizolare după ce președintele Parlamentului, Nikola Minchev, a fost testat pozitiv cu COVID.

Alături de prim-ministrul Kiril Petkov și de președintele Rumen Radev, la reuniune au participat miniștrii de interne, de apărare și de finanțe, precum și un ministru adjunct de externe și membri de rang înalt ai principalelor partide politice.

„Premierul va fi în carantină, așa cum prevăd regulile”, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

Premierul Petkov își va continua activitatea de la distanță, în timp ce atribuțiile sale care necesită prezență vor fi preluate de vicepremierul Kalina Konstantinova, a precizat guvernul într-un comunicat.

Marţi, 11 ianuarie, Bulgaria a înregistrat 6.761 de cazuri noi și peste 800 de persoane au fost transportate la spital. Bilanţul deceselor COVID a ajuns 31.672 de decese.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă