Aproape 80 de cazuri cu noua tulpină britanică de coronavirus în România! Alte 14 cazuri au fost confirmate - Unde sunt FOCARELE

3 săptămâni in urmă 1

 Pixabay.comcoronavirus Foto: Pixabay.com

Raportările zilnice arată că noua tulpină britanică de coronavirus se răspândește cu repeziciune în România. Până în acest moment, în ultima lună, aproape 80 de cazuri au fost confirmate în mai multe județe din țară. Ultimele 14 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, tulpina britanică, au fost confirmate la pacienţi din Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava şi Botoşani. Deocamdată, în țara noastră nu au fost identificate mutaţiile caracteristicile variantelor din Africa de Sud și Brazilia. Anunțul despre ultimele cazuri confirmate cu noua tulpină britanică a fost făcut de profesorii de la Laboratorul de Metagenomică şi Biologie Moleculară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV). 

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 14:58

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Potrivit raportărilor din ultimele săptămâni privind prezența noii tulpini din Anglia în România, sunt 15 județe în care au fost confirmate cazuri de infectare cu B.1.1.7. Cele mai multe au fost confirmate în Capitală. În total, până joi au fost raportate 79 de cazuri cu noua tulpină britanică în urma secvențierii genomice.

Celelalte județe unde au fost confirmate cazuri de infectare cu mutația din UK sunt: Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Suceava, Timiș, Vâlcea.

Tot astăzi a mai fost confirmat un caz în Suceava. Tulpina britanică, răspândire ACCELERATĂ în România. Nou caz confirmat în Suceava

Cele 15 cazuri confirmate joi se alătură celor 64 raportate până miercuri în țara noastră, ajungând la un total de 79. Dintre acestea, cele mai multe cazuri de infectare au fost depistate în București, iar majoritatea nu au un istoric de călătorie, transmiterea noii tulpini din UK - B.1.1.7. fiind deja comunitară. Până acum, prezența noii tulpini a fost confirmată și în cazul unui nou-născut, cu ambii părinți infectați cu noua variantă de coronavirus UK.

Primul caz cu noua tulpină a fost depistat în urmă cu mai bine de o lună, pe 8 ianuarie 2020, la o femeie din Giurgiu, care nu avea un istoric de călătorie. CARE SUNT PRIMELE CAZURI CU NOUA TULPINĂ DIN MAREA BRITANIE - B.1.1.7  IDENTIFICATE ÎN ROMÂNIA

„Creşterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână şi distribuţia geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a secvenţiat, până acum, peste 150 de probe provenind de la pacienţi diagnosticati pozitiv cu Sars-CoV-2 si va continua monitorizarea evoluţiei Sars-CoV-2 pe teritoriul României, în colaborare cu partenerii implicaţi în această acţiune”, mai spune prof. univ. Mihai Dimian, de la USV, citat de Agerpres.

ALTE îmbolnăviri cu noua tulpină britanică de coronavirus în România! UNDE sunt principalele focare - OFICIAL

În cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost realizate, pe parcursul ultimei săptămâni secvenţieri pentru un număr de 47 de probe, provenite de la pacienţi depistaţi pozitivi cu SARS-CoV-2 în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava şi Botoşani.

Din probele analizate, au fost depistate un număr de 14 noi cazuri aparţinând tulpinii B.1.1.7 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

„Acestea sunt repartizate geografic astfel: 4 cazuri din judeţul Botoşani, 4 cazuri din judeţul Suceava, 4 cazuri din judeţul Timiş şi câte unul din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara. Precizăm că niciuna din celelalte 33 de probe secvenţiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutaţiile caracteristicile variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia”, mai transmite USV.

Potrivit sursei citate, varianta de coronavirus originară din Marea Britanie, B.1.1.7, caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată şi în urma rundei anterioare de secvenţieri efectuată la USV, pentru o probă provenită din judeţul Suceava dintr-un total de 20 de probe provenite din judeţele Cluj, Suceava şi Dolj.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă