Aproape 30% din infectările COVID ale ultimei săptămâni, raportate la persoane vaccinate din România

3 săptămâni in urmă 18

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 21:28

140 citiri

Aproape 30% din infectările COVID ale ultimei săptămâni, raportate la persoane vaccinate din România

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis joi 23 decembrie, că în săptămâna 13 - 19 decembrie, 71,6% din cazurile de COVID confirmate au fost la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză, se precizează în Raportul săptămânal de supraveghere COVID.

În săptămâna 13 - 19 decembrie, 35,7% din cazurile înregistrate au fost în Bucureşti, Cluj, Arad, Timiş şi Bihor.

De asemenea, 29,2% din totalul deceselor s-au înregistrat în Bucureşti, Bihor, Braşov, Arad şi Dolj, iar 86,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, 54,6% din decese fiind la bărbaţi. 93,2% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citeste si:

 ”Putem vedea o altă furtună venind”

Reprezentantul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, le-a transmis marți, 21 decembrie, guvernelor şi autorităţilor să se pregătească pentru o creştere...

 persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală nu sunt ferite de Omicron. Cum putem pune capăt pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis luni, 20 decembrie, că persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 sau cele care au trecut prin boală se pot infecta cu noua...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă