Aproape 3% din populația Londrei, confirmată cu noua tulpină de coronavirus. Epidemiolog: Se răspândește în toată țara

1 lună in urmă 32


Ofițer medical al Angliei, epidemiologul Chris Whitty, avertizează că noua tulpină a Sars CoV-2, virusul B.1.1.7, care este mult mai contagios, se răspândește în toată țara, relatează CNN.


Potrivit sursei citate, Biroul de Statistică Național al Regatului Unit a anunțat marți că 2,72% dintre persoanele testate, pe 2 ianuarie, în capitala Angliei au dat rezultate pozitive la noua tulpină de coronavirius.


În schimb, 0,69% din comunitatea londoneză a fost confirmată cu alte variante de coronavirus, susțin autoritățile britanice.


Noua tulpină a virusului britanic este mai răspândită decât alte variante în Londra, estul Angliei și sud-estul Angliei, arată datele.


Epidemiologul Chris Whitty, ofițerul medical al Angliei, a declarat că ”în fiecare zonă a existat o creștere relativă a noii tulpini a acestui virus care se răspândește în toată țara”.


Whitty a spus că cele mai rapide creșteri s-au înregistrat în sud-estul și în estul Angliei, pe lângă Londra.


Noua tulpină identificată a virusului este cu 50-70% mai contagioasă, potrivit cercetătorilor britanici.


Astfel, pentru ca sistemul de sănătate să nu fie copleșit, premierul Boris Johnson a extins lockdown-ul deja aplicat pentru trei sferturi din populaţia Angliei.


Noile restricții sunt printre cele mai dure măsuri luate din martie anul trecut și până acum. Şcolile, rămase până acum deschise, şi-au închis porţile până la jumătatea lunii februarie.


Până la mijlocul lui februarie, autorităţile speră să vaccineze toate persoanele de peste 70 de ani, precum şi personalul din sistemul medical, adică în jur de 13 milioane de persoane considerate ca făcând parte din categoria cu cel mai mare risc, datorită accelerării campaniei de vaccinare demarată pe 8 decembrie şi realizată în prezent cu două vaccinuri: Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă