Aproape 100 de oameni au fost răniți, după ce un tren a deraiat în Egipt

2 săptămâni in urmă 11

Nouăzeci și șapte de persoane au fost rănite duminică, după ce mai multe vagoane ale unui tren au deraiat, în provincia Qalyubia din Egipt, a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

Peste 50 de ambulanțe au intervenit la fața locului și au mutat răniții în trei spitale din provincie. Presa locală scrie că accidentul s-ar fi soldat şi cu decese.

Accidentul feroviar a avut loc în zona Banha  la periferia nordică a oraşului Cairo, iar opt vagoane ale unui tren de pasageri au deraiat. Trenul se deplasa pe ruta Cairo-Mansoura, informează Reuters.

#WATCH: A passenger train derailed Sunday north of #Egypt's capital #Cairo, injuring 97 people (Video: Qalioubia Province) https://t.co/aZwSrUkKK7 pic.twitter.com/RHQMjDINve

— Arab News (@arabnews) April 18, 2021

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproape 200 au fost rănite în martie, când două trenuri s-au ciocnit lângă Tahta, în provincia Sohag, potrivit Arabnews.

Accidentele de tren sunt frecvente în Egipt, unde sistemul feroviar are o istorie de echipamente și întreținere necorespunzătoare. Sute de accidente de tren sunt raportate în fiecare an, potrivit Dailysabah.

În februarie 2019, o locomotivă fără pilot s-a izbit de o barieră din gara principală Ramses din Cairo, provocând o explozie uriașă și un incendiu care a ucis cel puțin 25 de persoane. Accidentul l-a determinat pe ministrul transporturilor de atunci să demisioneze.

Un eveniment cumplit a avut loc în Egipt în 2002, când peste 300 de persoane au fost ucise după ce a izbucnit un incendiu într-un tren peste noapte care călătorea din Cairo către sudul Egiptului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă