Aplicația financiară Revolut a fost atacată de hackeri, datele a 50.000 de utilizatori au fost compromise

6 zile in urmă 43

Un atac cibernetic a compromis datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației financiare Revolut, scrie publicația britanică The Times. Atacul a avut loc duminica trecută, în data de 11 septembrie, iar datele au fost accesate prin intermediul unei terțe părți, după ce un angajat Revolut a fost prins într-un atac de phishing.

Parolele, codurile de securitate și detaliile cardurilor nu au fost obținute de hackeri, conform sursei citate.

Atacurile de tip phishing sunt cele prin care infractorii cibernetici clonează anumite pagini de internet, care sunt făcute să semene cu cele originale, și păcălesc utilizatorii să își completeze datele de logare.

Incidentul a ajuns în atenția publică, după ce autoritățile de reglementare din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, au anunțat incidentul de securitate, conform ziarului britanic.

De asemenea, postări au apărut pe forumul Reddit, unii utilizatori afirmând că au primit emailuri prin care aceștia sunt anunțați că o parte din datele lor au fost accesate, însă atacul a fost imediat detectat și izolat.

Revolut a adăugat ulterior că a fost lovit de un „atac cibernetic foarte țintit” și a afirmat că nu au fost furați bani.

Două milioane de utilizatori în România

Revolut este o aplicație financiară cu 20 de milioane de clienți în întreaga lume.

Utilizatorii pot face plăți prin aceasta, dar și investiții în criptomonede și acțiuni, pot face rezervări pentru hoteluri și vacanțe, iar mai nou pot accesa credite de nevoi personale.

În România, Revolut are două milioane de clienți.

Libertatea a solicitat Revolut informații privind numărul de români afectați de atacul cibernetic. Până în acest moment, compania nu a răspuns.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă