Apelul neașteptat al uneia dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu. L-a sunat pe Ludovic Orban

1 săptămână in urmă 10

Nelu Ploieșteanu a murit pe 2 aprilie, din cauza coronavirusului. Regretatul artist de muzică lăutărească avea 70 de ani. Din cauza situației generate de pandemia de COVID-19 și a cauzei decesului, condițiile de înmormântare au fost speciale. Una dintre cele două fiice ale acestuia a avut un apel neașteptat către Ludovic Orban.

Înmormântarea artistului a fost amânată câteva zile pentru efectuarea unei necropsii. Familia a sperat până în ultimul moment ca marele artist să fie înmormântat creștinește, însă rezultatele sosite de la Institutul Cantacuzino marți dimineață, 6 aprilie, au indicat că avea COVID-19 și în momentul decesului. Cele două fiice au ridicat miercuri dimineață (7 aprilie) trupul neînsuflețit al tatălui lor. Cortegiul funerar nu a mers direct la cimitir, s-a îndreptat spre casa regretatului artist. Doi preoți au fost prezenți acolo.

Familia și-a dorit mult o înmormântare creștinească pentru Nelu Ploieșteanu, însă aceasta nu a fost posibilă din cauza restricțiilor. Cele două fete ale cântărețului voiau să îl conducă pe ultimul drum pe tatăl lor alături de toți cei care l-au iubit, apreciat și ascultat. Din păcate, sicriul a fost condus de aproximativ 20 de persoane.

Apelul neașteptat al uneia dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu. L-a sunat pe Ludovic Orban

În cadrul evenimentului funerar, una dintre fiicele regretatului Nelu Ploieșteanu a afirmat că l-a sunat pe Ludovic Orban. A avut un apel către politician, voia să vorbească cu acesta, să obțină o aprobare pentru o înmormântare creștinească. Ludovic Orban nu a răspuns la telefon.

„Voiam o înmormântare creștinească”, a afirmat una dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu la înmormântare.

Apelul neașteptat al uneia dintre fiicele lui Nelu Ploieșteanu. L-a sunat pe Ludovic Orban

Cele două urmașe, chiar dacă nu au primit o aprobare, au pregătit o coroană uriașă de trandafiri pe care au așezat-o pe sicriul părintelui lor.

Nelu Ploieșteanu este înmormântat în capela familiei, la Cimitirul Străuleșți II, alături de fiul său.

Nelu Ploieșteanu, 70 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, a murit vineri, 2 aprilie. Artistul era internat cu COVID la Spitalul Floreasca. Citeşte întreaga ştire: Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu are loc astăzi. Artistul a fost luat de la IML și dus pentru ultima oară acasă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă