Apelul Ministerului Sanatatii catre parinti pentru ca testarea anti-COVID sa fie posibila in scoli. Care va fi procedura

2 luni in urmă 1

Ministerul Sanatatii a scris o postare pe Facebook despre importanta testarii copiilor si profesorilor pentru COVID-19, in cazul in care prezinta simptome specifice, in vederea redeschiderii in siguranta a unitatilor scolare.

Parintii trebuie sa completeze un formular prin care sa isi dea acordul ca copiii lor sa fie testati, care poate sa fie descarcat de aici.

Formularul presupune completarea unor date, mai exact numele parintelui, CNP-ul, adresa, numele copilului, clasa, scoala, data si semnatura.

Care este procedura

"In cazul in care elevii prezinta in timpul orelor de curs stare febrila sau alta simptomatologie specifica infectarii cu SARS-CoV-2, se aplica protocolul de izolare. In cazul in care exista un consimtamant informat si semnat al parintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian in vederea testarii elevilor simptomatici, acestia vor putea fi testati, intr-o prima faza, cu teste antigen rapide, in cadrul cabinetelor medicale.

Elevul care a implinit varsta de 18 ani va semna consimtamantul personal. Toate testele rapide efectuate in cabinetul medical scolar de la nivelul unitatii de invatamant vor fi raportate catre DSP/DSPMB in maxim 24 ore. Daca parintele/tutorele legal nu isi exprima acordul pentru testare, in cazul existentei unor simptome specifice, ca si in cazul in care nu exista cabinet medical in unitatea scolara, acesta va lua legatura cu medicul de familie in vederea stabilirii pasilor urmatori, se arata in postare.

Mai puteti citi:

Adolescenta de 14 ani violata in grup intr-o cladire in constructie din Bucuresti, dupa ce a fost ademenita pe WhatsApp. Opt barbati au fost arestati preventiv pentru abuzul infioratorCum a ajuns AUR, partidul conspirationisto-xenofob si anti-european, o amenintare mai mare decat PSD-ul lui Liviu DragneaAverea "animalul politic" care a angajat o chelnerita sa lupte cu inundatiile. Este si sef de lucrari la Universitatea TehnicaVIDEO Ministrul Economiei, despre "situatia Mexic": "Agentiile de turism ar trebui sa dea banii inapoi romanilor"Studiu: Riscul de infectare prin atingerea suprafetelor contaminate este redus. Care este riscul de transmitere prin atingerea butoanelor, a tastelor sau a manerelor?De unde vine numele clanului Camataru. Faptele odioase comise si metodele de recuperare i-au facut celebri pe cei doi frati
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă